Kimagasló profitot hozott a Super Bowl a sportfogadási irodáknak

2012-02-10
Az idén is megrendezésre került a Super Bowl Amerikában , ahol a The New York Giants és a New England Patriots csapatok csaptak össze - és persze akik csak a show kedvéért mentek el, azok is jól szórakoztak Madonna előadásán félidőben.


Az eredmény: A Giants nyert 21-1-re a Patriots ellen. A sportfogadási irodák nem szomorkodtak eredményükön a sportesemény után. A meccsre összesen 93,9 millió dollárt tettek fel a sportfogadók, ez minden idők második legnagyobb fogadási összege, és alig marad el a 2006-os 94,5 millió dolláros rekordtól. A 184 fogadási iroda összesen több, mint 5 millió dollár nyereséget könyvelhetett el- hozta nyilvánosságra hétfőn az ottani Szerencsejáték Felügyelet. 

A fogadási irodák 17 év alatt csak egyszer voltak veszteségesek, 2008-ban, amikor a Giants csúfos vereséget szenvedett a Patriots-tól.


Szép befejezése volt a szezonnak- mondta az MGM Resorts sportfogadás vezetője Jay Rood. 10 százalékkal nőtt a nálunk feltett tétek összege. 

Mike Colbert, a Cantor Gaming fogadási iroda igazgatója arról számolt be, hogy volt egy 1 milliós, és két 500 ezres fogadásuk is.

A visszavágó is gyümölcsöző lehet, de a legtöbb iroda vezető szerint 90 millió környékére fog csökkenni a fogadási összeg.

"Meglepően szép számok ezek, különösen ebben a gazdasági helyzetben" - mondta Jay Kornegay, a Las Vegas Hotel and Casino fogadási iroda igazgatója. Elmondta még, hogy irodája nem vett fel hatszámjegyű fogadási összegeket. Szerinte a meccs a bukmékerek álma volt, ahol az oddsok 2,5 és 3 között mozogtak. Szörnyű lehetett volna viszont a kimenetel (legalábbis az irodák számára), ha a Patriots 3 ponttal nyert volna, ebben az esetben a kifizetések jóval meghaladták volna a mostani profitot. Izgultak is, amikor az első negyedben a Patriots még 17-9-re vezetett.


Jim Vaccaro-nak, a Lucky fogadóiroda vezetőjének  (a profiton kívül persze) a félidőben színpadra lépő Madonna tetszett a legjobban. „Szuper előadás volt!” - nyilatkozta elégedetten.Címkék: fogadás, sportfogadás,