Kilencvenkilenc országból jönnek a budapesti vb-re

2013-07-22
Kilencvenkilenc ország versenyzői lépnek majd pástra a budapesti vívó-világbajnokságon, melyet augusztus 5. és 12. között rendeznek a Syma Csarnokban.

 

A szervezők tájékoztatása szerint a nevezés lezárult, s a határidő előtt az is eldőlt, hogy Valentina Vezzali és Nicolas Limbach - akiknek a szereplése egyformán kérdéses volt - is ott lesz a női tőrözők, illetve a férfi kardozók mezőnyében. Az olasz klasszis néhány hónappal szülését követően, Szilágyi Áron egyik nagy riválisa pedig félig kihagyott szezon után lép pástra Budapesten.

 

A hatszoros olimpiai és 13-szoros világbajnok, immár parlamenti képviselő Vezzali 39 évesen száll ismét versenybe. Már korábban bejelentette, hogy a riói olimpiáig vív, ezzel együtt korántsem volt biztos, hogy már a magyar fővárosban pástra lép.

 

Magyar szempontból ennél is nagyobb a jelentősége annak, hogy Nicolas Limbach is ott lesz a mezőnyben. A német kardvívó az olimpiai bajnok Szilágyi egyik legnagyobb ellenfele lehet az egyéni versenyben. Limbach a szezon java részét tanulmányaira, illetve egyéb okokra hivatkozva kihagyta, nem indult a zágrábi Európa-bajnokságon sem. Ugyanakkor Budapesten járt már az idén, a Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix-t megnyerte, az elődöntőben éppen a Vasas ötkarikás aranyérmesét győzte le. Végül ő is az indulás mellett döntött, tovább emelve ezzel az esemény színvonalát.

 

A szervezők közlése szerint ezzel összességében elmondható: aki számít, itt lesz a vívó-világbajnokságon.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény, vívás,