Kikapott Ukrajnától a hokiválogatott

2014-04-21
Az ukránok három emberelőnyös gólt ütve győzték le a magyar jégkorong-válogatottat a dél-koreai divízió I/A vb második fordulójában.

 

A magyar válogatott, három emberhátrányos gólt kapva 3-0-s vereséget szenvedett az ukrán csapattól a dél-koreai Gojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság hétfői, második fordulójában.

 

Nagy lendülettel kezdtek az ukránok, tüzijátékot rendeztek a magyar kapu előtt, azonban Hetényi szépeket védett. A mezőnyfölény előbb emberelőnnyé, majd góllá érett, Beluhin közelről lőtt a jobb felső sarokba Mihály kiállítása alatt. Később Kovácsot is kiküldték, de ekkor szerencsével sikerült kivédekezni ezt a két percet.

Ahogy lassan ébredezett a magyar csapat, már helyzetekig is eljutott. A szünet előtt egy újabb ukrán emberelőnyben Hetényi védett bravúrral.

 

Az első játékrészben 17-3 volt a kapura lövés az ukránok javára, és továbbra is ők kezdeményeztek. A meccs derekán előbb Pozsgait, majd Sofront állították ki, és az ukránok 1 perc 3 másodperc alatt kétszer is betaláltak. A magyaroknak azonos létszámban csupán felvillanásai voltak, igazi ziccert nem sikerült kialakítaniuk.

A harmadik harmadban sem változott jelentősen a játék képe, inkább Hetényinek volt munkája. Az ukránok a végén már csak arra figyeltek, ne kapjanak gólt, igaz, Kovács lövését Gajducsenko bravúrral védte fektében. A hajrában újra a magyar kapus pillanatai következtek kettős emberhátrányban.

 

A magyaroknak két meccs alatt három pontjuk van, és a folytatás sem lesz könnyű, mert a következő két ellenfelük, a szlovén, illetve az osztrák tavaly még az élvonalban szerepelt, és februárban a szocsi olimpián is pályára lépett csapat lesz.

 

A magyarok legközelebb, közép-európai idő szerint szerdán 5.30-kor, az olimpiai hetedik szlovénokkal találkoznak.

 

2. forduló:

Ukrajna-Magyarország 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

gól: Beluhin (5.), Safarenko (30.), Timcsenko (31.)

 

Korábban:

Ausztria-Japán 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)

gól: Geier (26.), Hundertpfund (45.), Altmann (48.), Lebler(59.), illetve Jamasita (6.)

 

Később:

Koreai Köztársaság-Szlovénia 12.30

 

Forrás: MTI

Címkék: jégkorong,