Kihagyja a Közép-európai Ligát a Győr kosárcsapata

2013-09-10
Várhatóan a magyar bajnokságban és az Euroligában indul, a Közép-Európai Ligát viszont kihagyja a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata,amely szombaton szenvedett súlyos buszbalesetet soproni mérkőzésére tartva - írja keddi számában a Kisalföld.

 

A megyei napilap utal arra: ebben az esetben a ZTE lehet a beugró a győriek által kihagyott küzdelembe, ha a zalai klub vállalja a részvételt, a szövetség pedig támogatja ezt.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke - aki a sérült sportolókat látogatta meg Győrben előző nap - három lehetséges forgatókönyvet vázolt fel a lapnak arról, miként vehet részt az együttes az induló szezon küzdelmeiben.

"Az egyik lehetőség, hogy a klubok egy-egy játékost kölcsönöznek a győrieknek a szezonra, akik a felépült, s a játékot folytatni tudó és kívánó társakhoz csatlakozva formálódnak csapattá. Szintén szó lehet arról, hogy az egyik korosztályos válogatottat indítsuk el a győri színekben, míg a harmadik variáció, hogy várunk, amíg a sérültek felépülnek, s akkor összesűrítjük a versenynaptárt" - fogalmazott a szakszövetség első embere. 

 

Forrás: MTI

Címkék: kosárlabda,