Két hónapot várt, hogy felvegye a 35 MILLIÁRD forintnyi nyereményt

2015-01-13
Most, hogy a Mega Millions lottó jackpotja ismét extra magasságokban ($246 millió) szárnyal, izgalmas megnézni, ki vette fel tegnap az előző óriási, nettó 35 milliárd forint főnyereményt.

 

A novemberi hatalmas, $326 millió dolláros Mega Millions lottójackpot tulajdonosa két hónapot várt, mielőtt a kamerák elé vonult. Sokan szeretnének akár már holnap a helyében lenni, lévén, hogy ugyanez a lottó most is hasonló jackpottal kecsegtet.

 

A 80 éves Harold Diamond nyugdíjazott iskolaigazgatónak adta át a New York-i Lottótársaság képviselője hétfőn a 326 millió dollárról szóló túlméretezett csekket.  A férfi szerencséje a szerencsében, hogy ő volt az egyetlen, aki eltalálta a jólétet hozó számokat, tehát a teljes nyereményt ő viheti.

 

A sajtótájékoztatóra a mindent megváltoztató szelvény megvásárlásának a helyszínén, a 302-es út mellett elhelyezkedő Valero pihenőben került sor.

 

Feleségemmel a választás napján Middletown-ba igyekeztünk vacsorázni, miután megtettük szavazatunkat, de az időjárás megváltoztatta terveinket.”- emlékszik vissza Harold. „A feleségem ragaszkodott hozzá, hogy álljunk meg itt, és várjuk ki, amíg csillapodik az időjárás, én pedig vonakodva belementem.”

 

Beültek egy Subway gyorsétterembe, és evés közben Harold észrevette a Mega Millions lottó vele szemben, egy lottóterminálon villogó jackpotját. Úgy döntött, hogy 10 dollárért vesz 10 darab szelvényt gépi számválasztással az aznap esti sorsolásra. 

 

A szelvényeket betettem a tárcámba, aztán teljesen meg is feledkeztem róluk”- meséli tovább Harold. „Másnap golfozni mentem, és hallottam, hogy a többiek a klubban mind arról beszélnek, hogy a nyertes szelvényt a 302-es útón, egy Valero-ban vette meg valaki. Erről egyből eszembe jutott: Várjunk csak, én vettem ott szelvényt tegnap este!

 

Hazarohant, hogy az esti hírekben megnézze a nyerőszámokat, és látta, hogy a második szelvényen mind a hat szám egyezik! Ezzel a valaha volt legnagyobb new-yorki egyéni lottónyertes vált belőle. „Egyszerre kezdtem remegni és szédülni.” -teszi még hozzá.

 

Harold 39 évet töltött a pedagóguspályán, iskolaigazgatóként ment nyugdíjba 1995-ben. Felesége, Carol, akinek a férfi elmondása szerint a nyereményt valójában köszönheti, szintén tanár volt, 36 év munka után, 1994-ben ment nyugdíjba.

 

Rettenetesen hálás vagyok neki azért, mert kitartása nélkül ma nem lennénk itt.”- mondja a boldog férj.

 

A nyeremény felvétele azért is került ilyen sok időbe, mert Harold egy befektetési tanácsadó segítségét kérte ahhoz, hogy hogyan fektesse be a pénzét.

 

Egyszerűen el sem tudok ekkora összeget képzelni , nagyon szerencsésnek érezzük magunkat.” -mondja nevetve Harold a sajtótájékoztatón.

 

Valóban hihetetlen összeget vihetett haza az idős házaspár; igaz, hogy mivel az egyösszegű kifizetést választották, a 326 millió dollár egyből 197.456.087 dollárra csökkent, amiből még adóznia is kell, és így 130.676.438 dollár felett rendelkeznek szabadon. Ez a mai árfolyamon számolva majdnem 35 MILLIÁRD forint!!!

 

De ne feledjük, a MegaMillions mai főnyereményének bruttó $246 milliós összege nem sokkal marad el ettől, úgyhogy marad még elég izgalom a lottók világában úgy is, hogy ez a tiszteletre méltó öregúr elvitte a maga részét a tortából!