Két és fél évet kapott a kaszinó csaló főnöke

2017-07-21
A pennsylvaniai Mohegan Sun Pocono kaszinó egykori vezetőjét két és fél év börtönbüntetésre ítélték, mivel részt vett egy olyan csalásban, amivel közel 500 ezer dollárral (úgy 130 millió forinttal) rövidítették meg a kaszinót.

 

Robert Joseph Pellegrini a Mohegan Sun Pocono kaszinó játékfejlesztési csoportjának alelnöke volt, aki 2014 májusa és 2015 áprilisa között egy igen trükkös nyerőgép csalási sorozattal szerezett 500 ezer dollárt a társaival. 

 

A meglehetősen komplikált módszer egy Rochelle Poszeluznyj nevezetű hölggyel kezdődött, aki koktélos pincérként dolgozott a kaszinóban. Mikor Poszeluznyj kivitt egy italt egy ügyfélnek, aki aztán a játékosi kártyájával fizetett, a nő kicsalta a játékostól a kártya számát és PIN kódját. 

 

Ezt az információt átadta a kaszinó játékfejlesztési alelnökének, Robert Pellegrininek, amik alapján Pellegrini leduplikálta a játékosi kártyát, és extra ingyenes nyerőgép meneteket engedélyezett rá, mielőtt átadta volna harmadik társuknak, Mark Heltzelnek. 

 

Heltzel aztán – az egyetlen a három csaló közül, aki nem dolgozott a Mohegan Sunban - leült a gépek mellé az extra menetekkel. Ezzel a módszerrel összesen 480 ezer dollárnyi ingyenes menetet pörgettek bele a gépekbe, mellyel 419 ezer dollárt nyertek.  

 

 

Az ügy akkor pattant ki, mikor a kaszinó egyik osztója, Matthew Crane 2015 áprilisában értesítette a hatóságokat. Crane - aki viszonyt folytatott Poszeluznyj-val –összerúgta a port Heltzellel, aki állítólag szintén nem kizárólag munkatársi illetve bűntársi kapcsolatot ápolt a hölggyel. 

 

Miután Crane leadta a drótot a hatóságoknak, a kaszinó nyomozói áttanulmányozták a biztonsági kamerák felvételeit, melyből kiderült, hogy Heltzel egyetlen hét alatt három különböző alkalommal, több játékosi bónuszkártyát is felhasznált, melyek közül egyik sem volt az ő nevén. 

 

A belső vizsgálat kiderítette, hogy volt olyan eset, mikor hat különböző játékosi kártyára töltöttek fel bónuszokat gyors egymásutánjában, majd ezeket a kártyákat röviddel ezután ugyanazon a nyerőgépen használták. 

 

Poszeluznyj beismerte, hogy több mint 50 kártya adatait lopta el Pellegrini és Heltzel kérésére. A két alkalmazottat elbocsátották, és mindhárom érintettet letartóztatták, Poszeluznyj óvadék nélkül, a másik két férfi pedig 500 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett.

 

Pellegrini pere most fejeződött be, a bíró 32 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a kaszinó pénzének visszafizetésére.

 

Címkék: csalás, kaszinó,