Kártérítést kapnak a hamis zsetonok miatt félbeszakadt pókerverseny résztvevői

2014-04-17
Az idén januárban félbeszakadt Borgata Winter Poker Open főversenye után háromhónapos nyomozás kezdődött, melyet követően a New Jersey-i hatóságok úgy döntöttek, hogy a játékosokat kártérítés illeti meg.

 

A WPT Borgata Winter Poker Open elnevezésű torna január 14-én kezdődött az Atlantic City-ben lévő Borgata Casino-ban. Az eseménysorozat első versenye a 2 millió dollár volt a garantált nyereményalapú, 560 dolláros nevezési díjú Big Stack NLHE reentry volt. Erre 4.814 nevezés született, és pénteken már csak a legjobb 27 versenyző ült az asztaloknál, mikor a szervezők „jelentős mennyiségű hamis zseton” miatt leállították a játékot. A 2,4 millió dolláros nyereményalap eddig még kiosztásra nem került részét a nyomozás lezárultáig befagyasztották. 

 

Kicsit később a tettes kilétére is fény derült, méghozzá meglehetősen furcsa módon. Történt ugyanis, hogy a Harrah’s Resort karbantartói, miközben azt keresték, hogy mi okozza a masszív dugulást a vécében, felfedezték, hogy 2,7 millió dollár értékű hamis Borgata zseton a ludas… A dugulás forrása a 42 éves profi pókerjátékos, Christian Lusardi szobája vezetett. Lusardi a hamis zsetonok felfedezését követően a még nála lévő maradékot lehúzta a vécén, csak pechjére megakadtak a csőrben. Lusardi az esetet követően persze elhagyta a szállodát, a nyomozók azonban nyomára bukkantak Atlantic City-ben, a Super 8 Motelben, és letartóztatták.

 

A hatóságok három hónapnyi nyomozás után bejelentették, hogy a tornán résztvevők kártérítést kapnak. A bejelentés szerint  2143 induló kapja vissza az 560 dollár nevezési díjat, a fizetős helyen végző, de már kiesett játékosok összesen 50.893 dollár értékben vehetik fel nyereményüket, a félbeszakításakor még versenyben lévő 27 játékos pedig fejenként 19.323 dollárt kap.

A megoldásnak nem mindenki örül, és a 372.123 dolláros nyereményalaphoz képest a kártérítés összege valóban kevésnek tűnik. A verseny chipleadere, Nick Guagenti reméli, hogy a Borgata a hivatalos összegen kívül biztosítani fog egy tisztességes kártérítést is.

 

Lusardi egyébként az eset óta börtönben csücsül, és a tárgyalására vár, a Borgata pedig új, high-tech zsetonokat vezetett be, melyeket nehezebb hamisítani, és UV-fény segítségével lehet ellenőrizni.

 
Címkék: csalás, kaszinó, póker,