Kancagyőzelem a Millenniumi Díjban

2013-05-22
Minimális különbséggel Seperate Opinion nyerte az 1800 méteres kiemelt versenyt. A Cantel Racing istálló lova rosszul startolt, de a finisben ellenállhatatlannak bizonyult.

 

Pünkösd hétfőn nyolc viadallal folytatódott a hazai galoppszezon. A nap legjobban várt futama a Listed besorolású Millenniumi Díj volt, ahol tizenkét telivért szólítottak a startgéphez.

 

A rajtot követően, ahogy arra számítani lehetett, a szlovák tréningből induló Pacino Mo (Jan Hávlik) vállalta megára a vezetést, s diktált közepesnek mondható tempót riválisainak. A sárga mén mögött Raphael Santi (Bakos Gábor) és a szélső esélyt képviselő Lagrisi (Nicol Polli) galoppozott. A későbbi győztes, a szaklap és a fogadók által is első helyre véleményezett Seperate Opinion katasztrofális startot vett Kerekes Károllyal, de az átlagos iramnak köszönhetően viszonylag hamar csatlakozást talált a mezőny második feléhez.

 

A befutóhoz közelítve Raphael Santi indított elsőként támadást Pacino Mo ellen, s ekkor akár azt is hihettük volna, hogy Pető Sándor idomítottja a Batthyány-Hunyadi Díjban aratott siker után, a Millenniumiban sem talál legyőzőre. A négyszázas táblát elhagyva öt lónak maradt reális esélye a végső győzelemre. Santi és a szlovák vendég mellett, Quissisana (Václav Janácek), Seperate Opininon illetve Yucca (Jaroslav Línek) színei látszottak legelőrébb.

 

A finis lélegzetelállítóan izgalmasra sikeredett. Pacino Mo a „falon” belül újra lábra kapott, kívülről pedig Seperate Opinion érkezett „gyorsvonatként”. Kettejük között mindössze rövidfejhossz döntött a célfotóban a kanca javára. A harmadik helyezést Raphael Santi szerezte meg, ami totális papírformát eredményezett. A további pénzdíjas helyezéseken Quissisana és Yucca osztozkodott. Előbbi „tonnákat” javult a Batthyányhoz képest.

 

 

Seperate Opinion nemrég került Magyarországra Nyulasi Fruzsina tulajdonos jóvoltából. Az Osorio ivadék Zala Csaba idomár munkájának köszönhetően töretlen fejlődést mutat. 2012-ben győzött az Elit Kategóriás Erzsébet Királyné Díjában, másodikként végzett a Magyar Kancadíjban, majd egy hónap múltán a Szlovák Kancadíjban bizonyult a legjobbnak. Az évet a Széchenyi István Emlékverseny megnyerésével zárta. Idei első versenyében „ezüstérmes” a Batthyány-Hunyadiban, míg most hétfőn eddigi pályafutása legnagyobb sikerét aratta a Millenniumi Díjban.

 

Folytatás vasárnap 17 órától, de nem a budapesti Kincsem Parkban, hanem a dunakeszi-alagi tréning- és versenypályán. 

 

Címkék: lóverseny,