Kalapot emelnek Froome előtt

2013-07-22
A nemzetközi sajtó a 100. Tour de France országúti kerékpáros körversenyt vasárnap megnyerő brit Christopher Froome-ot méltatta hétfőn.

 

Franciaország: 

Liberation:

„A kerékpár mértékegysége mostantól a font. A brit kerékpárügyi minisztérium sokkal nagyobb, mint gondolná az ember.”

Le Figaro:

„Froome rendkívüli utazása.”

Le Parisien:

„Mennyire állhatatos Froome? A Bradley Wigginst Tour-győztesként követő brit lenyűgöző teljesítményt nyújtott, de vajon képes-e olyan egyeduralomra, mint korábban Indurain, Hinault vagy Merckx?”

L’Equipe:

„A győzelmét kísérő gyanúsítgatások ellenére Froome nyugodt maradt, ő akarja megtestesíteni a sportág megújulását. Marcel Kittel első fontos éve.”

 

Anglia:

Guardian:

"Hihetetlen út ért véget Froome számára vasárnap. A brit győztes még nincs teljesítőképessége határán, akár többször is megnyerheti a Tourt.”

The Independent:

„Froome kart karba öltve haladt át a célvonalon csapattársaival, így ünnepelve a történelmi diadalt.”

Daily Mirror:

„Egy pohár pezsgő, egy csók jegyesétől a párizsi macskakövön, tűzijáték és csillogó sárga trikó - Nagy-Britannia új kerekes hőse stílusosan ült le trónjára.”

Telegraph:

„Emlékezetes út ért véget Froome számára, amely a kenyai hegyekben kezdődött és a Champs-Elysées-n ért véget.”

Times:

„A napkirály Froome élvezte a koronázást. Nemcsak megnyerte a Tourt, hanem közölte, hogy tisztán lett bajnok, és neki hihet a közvélemény.”

 

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:

„Tour de Froome, őrületes győzelem. A sárga trikós nyitotta meg az Armstrong utáni korszakot, a német Kittel pedig kipókerezte magának az utolsó sprintet.”

Tuttosport:

„Kittel mesés pókerjátszmája, ő a főnök a Champs-Elysées-n.”

Corriere dello Sport:

„Froome a Tour teljhatalmú ura.”

La Stampa:

„Irány a jövő! Froome a fény a párizsi éjszakában, diadalával új éra kezdődött.”

Corriere della Sera:

„Froome mestermunkája.”

 

Spanyolország:

El País:

„Froome és a kolumbiai Nairo Quintana távoli országokból érkezve határozták meg a 100. Tourt, és megállapodtak abban, hogy a 101-ediken ismét összecsapnak.”

Marca:

„Froome-nak brit útlevele van, de a fehér kenyai kerekes győzelme egyben Afrika sikere is.”

As:

„Froome napkirályi stílusban vonult be Párizsba. Uralma kétségbevonhatatlan, az ellene irányuló doppinggyanú pedig elkerülhetetlen, de alaptalan.”

 

Hollandia:

De Volkskrant:

„A Sky a határ. Froome előtt Armstrong nyert utoljára ekkora előnnyel, és a brit még korántsem lakott jól. A legfontosabb hasonlóság a két kerekes között a szenvedély, az időfutamokon és a hegyi szakaszokon mutatott képességek, továbbá a lenyűgöző dominancia. Froome a riválisok minden reményét szertefoszlatta.”

De Telegraaf:

„Le a kalappal Froome előtt, aki nemcsak a Touron bizonyult nagy bajnoknak. A brit kerekes az egész szezonban ráerőltette akaratát a vetélytársaira.”

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kerékpár,