Kakasviadalok New York közepén

2014-02-12
A kakasviadal lehet, hogy legális a világ némely pontján, de igen régóta tiltott szórakozás az USA mind az 50 államában. Mégis ilyen témában razziázott a rendőrség több helyen, és még máshol is lehetnek feltáratlan játékbarlangok.

 

Kilenc embert tartóztattak le múlt szombaton egy összehangolt, több helyszínes rajtaütési akcióban, amiben több, mint 3000 kakast foglaltak le, jobban mondva szabadítottak ki rossz körülmények közül. Állítólag ez a legeredményesebb ilyen akciója a new yorki rendőrségnek.

 

Az "Angry Birds" fedőnevet viselő akció egyik osztaga New York Queens városnegyedében csapott le, miután bebizonyosodott, hogy tavaly május óta havonta kétszer rendszeresen ezen a helyszínen rendezték a viadalokat. A múlt szombati akcióban Queens-ben a rendőrök elfoglalták az épületet, ahol éppen 70 ember vett részt illegális kakasviadalon. Ugyanebben az időben egy New York közeli 36 hektáros farmon, Plattekillben is razziáztak, ahol a szárnyasok kiképzését végezték, valamint egy Brooklyn-i állatboltban, ahol a harci állatokat árusították.

 

New York főügyésze, Eric Schneiderman nyilatkozatot adott ki, miszerint "a kakasviadal egy kegyetlen, barbár gyakorlat, ami szenvedést okoz az állatoknak, veszélyezteti a társadalom egészségét és biztonságát és más bűncselekmények melegágya is lehet."

 

A letartóztatott kilenc ember akár négy évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Nem csak az állatkínzásért kell felelniük, hanem azért is, mert a részt vevők között drogot is árusítottak. A hatóságok remélik, hogy az akció intő példa lesz a hasonló illegális tevékenységet működtető szervezetek számára, bár tudják, hogy sajnos nem ez volt az utolsó eset hogy ilyen ügyben be kellet avatkozni.

 

A lefoglalt állatokat hét állam állatvédő szervezeteinek segítségével megpróbálják "visszanevelni" békés állatokká. Szerintük a legfontosabb erőszakmentes új otthont találni nekik.

Címkék: fogadás,