Jelentkeztek a rekordösszegű MegaMillions jackpot nyertesei

2012-04-11
Három telitalálatos szelvény osztozik a múlthavi MegaMillions lottósorsolás 656 millió dolláros (közel 150 milliárd forintos), világrekord méretű főnyereményén – két szelvény gazdája már megvan.

 

 

A három szelvényt Illinois-ban, Kansas-ben és Maryland-ben adták fel. Elsőként – több mint egy héttel a március 30-i sorsolást követően - a kansas-i nyertes jelentkezett, ő nem járult hozzá, hogy bármilyen információt nyilvánosságra hozzanak a kilétéről.

 

A maryland-i nyertes szelvénnyel kedden jelentkezett a három szerencsés, róluk annyit lehet tudni, hogy egy iskolában dolgoznak:  egyikük gyógypedagógus, a másik  tanító, a harmadik pedig iskolatitkár, de személyazonosságukat ők sem kívánják felfedni. Még azt lehet tudni róluk, hogy két nőről és egy férfiról van szó. A férfi a negyvenes éveiben, a két nő pedig a húszas, illetve ötvenes éveiben jár.

 

A maryland-i lottóigazgatóság keddi sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a hatalmas összeget európai utazásra, új házra, illetve a gyermekük egyetemi tanulmányaira fordítják majd. Annyit elárultak még, hogy mindhárman az iskolán kívül is vállaltak munkát, hogy meg tudjanak élni  - legalábbis eddig, hiszen most az adók kifizetése után mindhárman 35 millió dollárt (közel 8 milliárd forintot) kapnak kézhez. 

„Ha már nem te vagy a szerencsés nyertes, ők azok az emberek, akiket szeretnél látni nyerni” – mondta Stephen Martino, a maryland-i lottóigazgatóság vezetője.

 

A sajtótájékoztatón még megtudhattuk, hogy az egyik hölgy elmesélte a lottóigazgatóság embereinek, hogy „Aznap este elfelejtkeztem a sorsolásról, és lefeküdtem aludni. Körülbelül éjjel fél tizenkettőkor megszólalt a telefonon, és csak csengett-csengett. Elhatároztam, hogy felveszem, mert azt gondoltam, hogy valami baj van.” 

 

Martino még elmondta, hogy a maryland-i nyertesek három különböző helyen, összesen 60 szelvényt vásároltak. Azt a szelvényt, mely később meghozta szerencséjüket,  a Baltimore közelében, Milford Mill-ben lévő 7-Eleven nevű boltban vették. Mindnyájan 20 dollárral szálltak be a szelvények megvásárlásába, és  a telitalálatos mellett egy 1 dolláros nyereményük is született.

 

Annyi még kiderült a három illetőről, hogy egyikőjük gyakori lottózó, a másikuk inkább kaparós sorsjegyeket szokott venni, a harmadik pedig csak a hatalmas jackpot miatt döntött úgy, hogy ez alkalommal beszáll a csoportos lottózásba – jól tette!

 

A harmadik, illinois-i szelvény gazdája még nem jelentkezett.

 

Forrás: Reuters, AP, The Telegraph