Jelentkezett a 49 milliárdos legutóbbi lottónyertes

2022-11-18
Németországban landolt az EuroJackpot legutóbbi, 120 millió eurós főnyereménye

 

Az EuroJackpot főnyereményének nyerési esélye nagyjából 1 a 140 millióhoz, tehát nem túl nagy, de valakinek ennek ellenére időről időre sikerül megkaparintania. Legutóbb egy berlini játékosnak, aki ráadásul a maximális jackpotnak, 120 millió eurónak örülhetett november 8-án.

A jackpot azért tudta elérni a játék plafonját, mert 16 egymást követő sorsoláson senki nem ért el telitalálatot. A november 8-i sorsolást követően azonban a szervezők bejelentették, hogy egy szelvényen minden kisorsolt nyerőszám stimmel, és nem sokkal később már jelentkezett is a szerencsés játékos a lottótársaság központjában. A nyertes anonimitást kért, így a játék szervezői semmilyen információt nem osztottak meg róla, csak annyit lehet tudni, hogy berlini az illető.

Németországban ugyan már többször örülhettek az Eurojackpot főnyereményének, Berlinben eddig még sosem volt telitalálatos. Duplán szerencsésnek mondhatja magát a nyertes, hiszen Németországban nem kell adózni a lottónyeremények után, így az egész összeget megtartathatja.

Ez az eddigi legnagyobb jackpot, melynek német játékos örülhetett, 110 millió euró volt, melyet májusban nyert meg egy észak-rajna-vesztfáliai lottócsoport. Ez a 120 millió eurós nyeremény most ezt a rekordot döntötte meg – ez egyébként csak a második alkalom, hogy a nyertes 120 millió eurós maximális Eurojackpot főnyereményt tehetett zsebre. A másik szerencsés játékos júliusban nyert ekkora összeget, Dániában. A játék plafonját idén márciusban emelték meg, a korábbi limit 90 millió euró volt.

Magyar nyertese eddig háromszor volt a játéknak – az első 2017 februárjában, 22,5 millió eurónak, tehát közel 7 milliárd forintnak megfelelő összeget vihetett haza, a második 2019 novemberében nyert 30 millió eurót, tehát úgy 10 milliárd forintot, a harmadik pedig 2021 negyedik hetében 11 millió eurónak, tehát 4 milliárd forintnak örülhetett.

Az EuroJackpot most hétvégi, 26 millió eurós főnyereménye egyébként nem fér fel a jelenlegi legnagyobb jackpotot kínáló lottók képzeletbeli dobogójára. A hétvégén a legnagyobb jackpotot most az olasz SuperEnalotto kínálja, 309,3 millió eurót. Az ezüstérmes az amerikai MegaMillions 238 millió dolláros főnyereménye, a bronzérmes pedig a szintén amerikai Powerball 76 millió dolláros jackpotja. A két összeurópai lottó, az EuroMillions (54 millió euró) és az EuroJackpot (26 millió euró) csak a negyedik illetve ötödik helyre érdemes.