Jelentkezett a 2,8 milliárdos magyar lottónyertes

2021-06-18
Autót és lakást szeretne vásárolni nyereményéből az új lottónyertes, aki Budapesten adta fel nyerő szelvényét − áll a Szerencsejáték Zrt közleményében. A szerencsés nyertes a 2,8 milliárd forintos nyeremény egy részét be szeretné fektetni.

 

Április 3-án újabb magyar lottómilliárdos született az Ötöslottónak köszönhetően. A szerencsés játékos a 6, 32, 39, 44, 76 számoknak köszönhetően 2,8 milliárd forinttal lett gazdagabb. A nyertes a nyeremény átvételekor kitöltötte a Szerencsejáték Zrt nagynyerteseknek fenntartott névtelen kérdőívét, így kiderült milyen életkörülmények jellemezték eddig, és hogy hogyan tervezi a jövőt.

 

A kérdőívből többek között kiderült, hogy bár évtizedek óta heti szinten lottózik, eddig még soha nem nyert nagyobb összeget. Rendszerint családtagjaival együtt játszik, így nem meglepő, hogy elsőként párjával osztotta meg a jó hírt, és a nyereményéből is elsősorban a szűkebb családja részesül majd.

 

A nyertes állítása szerint mindig eltérő számokkal játszik, és ezúttal is véletlenszerűen választotta ki mind az öt számot. A kitöltött szelvényt Budapesten adta fel.

 

A nyereményéről az internetről szerzett tudomást, arra a kérdésre pedig, hogy mire fogja költeni, több választ is megadott. Ezek között szerepelt például autó és a lakás vásárlás, de a befektetési szándékát szintén feltüntette a válaszaiban. Életvitelében, családi, valamint baráti kapcsolataiban nem tart drasztikus változástól, ugyanakkor pénzügyi tudatosságra vall, hogy tervezi igénybe venni pénzügyi szakember segítségét. A nyertes jövedelmi helyzetét - a telitalálatot megelőzőleg - úgy írta le, hogy a megfelelő beosztással családja kijött a havi keresetből. Válaszában azt is kijelentette, hogy folytatni kívánja a lottózást.

 
Ez a 2,8 milliárdos lottónyeremény egyébként csak magyar viszonylatban számít nagynak, a különböző nemzetközi lottójátékok rendszeresen kínálnak ennél sokkal nagyobb nyereményeket. Jelen pillanatban  az európai lottók a toplistásak: az olasz SuperEnalotto-n lehet a legnagyobbat nyerni, a hétvégi sorsoláson 44 millió euró, azaz 15,6 milliárd forint lesz a tét. Az EuroJackpot 35 millió euróval, nagytestvére, az EuroMillions pedig 30 millió euróval kecsegteti most a játékosokat.