Jelentkezett 3 milliárdjáért a dorogi lottónyertes

2014-04-25
Telefonált 3 milliárd 54 millió forintos nyereményéért minden idők ötödik legnagyobb ötöslottó-nyertese – tudta meg a Bors. A Szerencsejáték Zrt. egyelőre nem nyilatkozik.

 

Március 15-én húzták ki minden idők ötödik legnagyobb Ötöslottó nyereményét, a 3 milliárd 54 millió forintot, melynek nyertese ezidáig nem adott jelet magáról. Annyit szerkesztőségünknek korábban már sikerült kiderítenie, hogy a szelvényt Dorogon adták fel

 

A Bors információi szerint a közelmúltban jelentkezett a nyertes a Szerencsejáték Zrt nagynyertesek számára fenntartott telefonszámán. A vállalat ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. „Az ötös lottó nagy nyereményével kapcsolatban – a nyertes védelme érdekében – egyelőre nem tudunk több információt adni.”- írták a Bors megkeresésére, ami azért érdekes, mert egészen a múlt hétig viszont azt közölték: még nem jelentkezett a nyertes.

 

„Elképzelhető, hogy már megvan a nyertes, de például még az adategyeztetés vagy a kifizetés zajlik, így a Szerencsejáték Zrt. nem adhat ki bővebb információt, a játék ugyanis anonim” közölte Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. korábbi szóvivője, saját évtizedes tapasztalataira hagyatkozva. 

Hozzátette: általában egy-másfél hónap után jelentkezik a nyertes, és ennyi idő már eltelt. – Van, aki öthetes szelvénnyel játszik, és csak az ötödik hét után döbben rá szerencséjére. Más elkezd magának számlákat nyitni, ez is beletelhet bizonyos időbe. Így tett a legnagyobb nyertes is, aki 2003-ban vitt el 5 milliárdot.

Az egykori szóvivő felidézett egy még régebbi esetet is: a kilencvenes évek közepén egy szabolcsi paraszt bácsi egy tévéstábtól tudta meg, hogy nyert 500 milliót. – Akkoriban a játékos a nevét és a címét ráírhatta a szelvény hátoldalára, így kiderült, ki a nyertes. Azóta fokozottan védik a friss milliárdosokat – tette hozzá.

 

A brit és amerikai gyakorlattól eltérően, nálunk nem túl gyakori, hogy valaki felvállalja, hogy nagyobb összeget nyert a lottón. Azért erre is akad nagy ritkán példa, azonban volt, aki rosszul járt azzal, hogy világgá kürtölte a nyereményét, például az a győri hajléktalan, aki 630 milliót nyert, és azt fel is vállalta. Később azonban kirabolták, megzsarolták, és hirtelen sok „jó barát” vette körül.