Itt vannak a bolgár online szerencsejáték piac első eredményei

2014-09-05
Úgy tűnik jól döntött a bolgár kormány: az adócsökkentés szép adóbevételeket hozott az újonnan szabályozott online szerencsejáték piacon.

 

A bolgár szerencsejáték hatóság által nyilvánosságra hozott adatok szerint az ország szerencsejátékokból származó teljes bevétele (melyben a különböző díjak, bírságok és szerencsejáték adók is benne vannak) az idei első félévben valamivel 30 millió leva, azaz 20 millió dollár alatt volt. 

 

Az első bolgár szerencsejáték liszenszet a Rational csoport tulajdonában lévő PokerStars kapta idén februárban, mely után nem sokkal a Betfair is engedélyt kapott a működésre.

 

Bulgária kis népessége (körülbelül 7,3 lakosa van) miatt nem sokan várnák, hogy sikeres online piac indítható itt be, azonban a nagy piacokkal ellentétben (Franciaország, Olaszország és Spanyolország) itt a játékosok nem csak saját nemzetiségű társaikkal, hanem a világ bármely országában élő társaikkal ülhetnek egy asztalhoz.

 

De nem ez az egyetlen oka ezeknek a kezdeti sikereknek. A bolgár parlament okos döntéssel, ésszerű keretek közt tartotta a liszensz díját. Annak a szolgáltatónak, aki be kíván lépni a piacra, 50 ezer levát, azaz körülbelül 35 ezer dollárt kell fizetnie. 2013 decemberében ráadásul az adót is csökkentették: a korábbi 20 százalék helyett most csak a forgalom 15 százalékát kell befizetniük a szerencsejáték cégeknek az államkasszába.