Írországban is adót vetnek ki az online szerencsejátékra

2015-03-06
Az ír pénzügyminiszter csütörtöki bejelentése szerint már csak az elnöki aláírásra vár az a jogszabály-módosítás, mely értelmében még ebben az évben elkezdik megadóztatni az online fogadóirodákat.

 

Egy ilyen bejelentés mindig fájó a vállalatok számára, azonban ez most különösen rosszul eshet az olyan nagy szerencsejáték szolgáltatóknak, mint a Paddy Power, a Ladbrokes és a William Hill, akik márciustól az Egyesült Királyságban is kénytelen lesznek elkezdeni adót fizetni a bevételeik után. 

 

Írország először 2011-ben jelentette be, hogy az online szerencsejáték szolgáltatók megadóztatását tervezik. A bejelentés szerint a földi fogadóirodákban megtett tétek után fizetendő 1 százalékos adót terjesztik ki az online és telefonon leadott fogadásokra is. 

 

A pénzügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a tervek szerint az év közepétől már adózniuk kell azoknak a fogadóirodáknak, amik téteket fogadnak el ír ügyfelektől.

 

A legnagyobb ír fogadóirodának, a Paddy Powernek – mely profitjának egyharmada az online csatornáról származik – ez a lépés úgy évi 8 millió euróba fog fájni.