Interjú a WSOP 22 éves nyertesével

Interjú Pius Heinz-zel, a WSOP nyertesével
A PokerStars interjúja közvetlenül a bajnokság döntője előtt készült.

Pius Heinznek már első WSOP-jén, a játék történetében első németként sikerült ennyire a világbajnoki karkötő közelébe kerülnie. Eddig ugyanis csak online versenyzett, megnyerte a Full Tilt Poker Sunday Mulligan nevű versenyét (61 ezer dollár), és a PokerStars 150 000 $ garantált tornáját (29 ezer dollár).
Két nagyobb eredménye van a WSOP főversenyén kívül:
2011 WSOP 1500$ NL hold'em 7. hely 83 286 $
2011 EPT Barcelona 1000€ NL hold'em turbo bounty 1. hely 25 140 $

- Te vagy a WSOP döntők történetében az első német versenyző. Milyen érzés az országodat képviselni a bajnokságon?

- Fantasztikus érzés, bár néha fel sem tudom fogni. Büszke vagyok rá, hogy képviselhetem a hazámat. Megtisztelő az otthonról érkező támogatás, szurkolás is.

- Hogyan kezelted az utolsó pár nap izgalmát? Van valamilyen trükköd az idegesség leküzdésére?

- Persze, hatalmas a nyomás, de meg fogok próbálni a játékra összpontosítani. A családom, barátaim, és az egész ország támogatása megerősít és megnyugtat engem, így csökken a belső stressz.

- Az édesanyád, a testvéred, és pár barátod is Veled érkezett Vegasba. Ők hogyan kezelik et az egész helyzetet, ami az egész életedet megváltoztathatja?

- Azt hiszem, a családom izgatottabb, mint én vagyok. A támogatásuk csodálatos, és nagyon sokat jelent nekem. A barátaim támogatása is nagyon fontos. Szerencsére nincs sok irigyem, és a hazám is szurkol nekem. Nem sok minden változott mostanság az életemben, és remélem, nem is fog.

- El tudtál aludni tegnap este? Tudsz egyáltalán pihenni?

- Ugyanúgy lefeküdtem, mint minden nap, de természetesen folyamatosan azon járt az eszem, hogy meg kell nyerni a játékot. Nap közben pihenni most már lehetetlen a sajtó állandó érdeklődése miatt, de megpróbálok nem sokat stresszelni.

- Eszedbe jutott valaha, hogy amit Te 22 évesen elértél, azt soha más német embernek eddig nem sikerült?

- Persze, nehéz ésszel felfogni, hogy mi is történik mostanában. Egyre inkább valóságossá válik, és próbálom lazán venni a dolgokat. Nagyon elégedett vagyok a játékommal, de a szerencse is segített.

- Hogyan készítetted fel magadat a WSOP-ra? Van valami különleges rituáléd vagy talizmánod?

- A kapucnis pulcsim, a „hoodym", a talizmánom és a védjegyem, mindig velem van. Valamint a bajnokság előtt az egyik híres pókerjátékostól kaptam egy jó kis oktatást is.


 A végső küzdelem


- A WSOP életed eddigi legnagyobb játéka volt?

- Hát persze, hogy az! Ez a világ leghíresebb és legfontosabb bajnoksága. Minden pókerjátékos álma, hogy egyszer megnyeri.

- Mik lesznek a következő lépéseid a WSOP után?

- Nagyon várom, hogy hazamenjek, és a családommal lehessek. Sok elfoglaltságot fog adni nekem a média is, mint például a „German High Roller” felvételére megyek majd a Sport1-en. Nagyon várom már ezt a show-t. De a távolabbi hetek fénypontja számomra mindenképpen az EPT Prag lesz, ahol újra bizonyíthatok a pókerasztalnál. Utána nyaralni megyek.

- Van valami különleges kívánságod? Valami, amit nagyon meg szeretnél vásárolni a nyert pénzből?

- Nekem személy szerint nincs, mindig is igénytelen voltam, és mindenem megvan,amire szükségem van. Talán egy szép órát, de ez minden. De szeretném a húgomat támogatni a tanulmányaiban,és az édesanyám ingatlanberuházásában is segíteni szeretnék. Annyi biztos, hogy nagyon óvatosan, és körültekintően fogok bánni a pénzzel.

- Mi a különbség az Amerikai és az Európai bajnokságok között, gondolok itt a WSOP-ra és az EPT-re?

- Azt hiszem, nincs nagy különbség a kettő között. A helyszíni adottságok és a játékosok viszonylag ugyanazok. Az EPT szervezése nagyon jó, és szeretem, hogy az EPT-t mindig más európai árosban rendezik, így mindig új várost ismerhetek meg, ha részt veszek a bajnokságon. Természetesen a WSOP nem csak nagyobb bajnokság, de sokkal híresebb is. Kár, hogy mindig Vegasban rendezik.

- Az összes pókerálmod valóra vált? Vagy vannak még más elérendő céljaid?

- Nagyon szeretném megnyerni az EPT-t, és persze sikeres szeretnék lenni a WSOP-n is.

- Van valamilyen jó tipped ambiciózus pókerjátékosok számára?

- Mindig élvezzétek a játékot, és szemetek a bankroll-on legyen!


Címkék: póker,