Indul az első olyan USA piac, ahol mindent lehet

2013-10-25
Október 31-én indulhatnak az online szerencsejáték oldalak Delaware államban, ami az első olyan USA tagállam, ahol a játékok minden típusa engedélyezett.

 

A Delawareben üzemelő három kaszinó a játékok teljes spektrumát kínálhatja online is, így nyerőgép- és asztali játékokat, valamint pókert és lottójátékokat is. Nevada - az első olyan amerikai állam, melynek polgárai online szerencsejátékokban vehetnek részt - csak a pókert legalizálta. New Jersey-ben - harmadik USA tagállamban, ahol legalizálták az online szerencsejátékokat – szintén minden játéktípust engedélyeznek, ott azonban csak novemberben ülhetnek majd a játékosok a virtuális asztalokhoz. 

 

A rendszer egyetlen szolgáltatóra, a Delaware Internet Lottery-re épül, mely a Scientific Games és a 888 Holdings közös vállalata. Mindhárom delaware-i kaszinó – a Delaware par, a Dover Downs és a Harrington Raceway – ezen a játékplatformon alakíthatja ki saját brandjét. 

 

Ha valaki játszani akar a három kaszinó valamelyikének online oldalán, fizikálisan is az államban kell tartózkodnia. A játékosok mindhárom kaszinónál nyithatnak külön számlát, de egyidőben csak egyet használhatnak, és a számlák között nem vezethetnek át egyenleget.

 

Az állami lottótársaság a szokásos sápot szedi majd a bevételek után: 43,5 százalékot a nyerőgép-, és 34 százalékot az asztali játékok, valamint a póker esetén.