Imre, Rédli és Boczkó a 32 között

2013-08-08
A négyből három magyar - Imre Géza, Rédli András és Boczkó Gábor - bejutott a legjobb 32 közé a férfi párbajtőrözők versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon.

 

Elsőként Imre Géza lépett pástra a magyarok közül a SYMA Csarnok reggel még foghíjas lelátói előtt, mégpedig a címvédő olasz Paolo Pizzóval szemben. Nehéz párharcot nyert meg egyetlen találattal Imre, gyakorlatilag az utolsó akcióig kiélezett volt a küzdelem.

 

Sajátos hullámzása volt az asszónak, a magyar párbajtőröző ugyanis 1-3-nál és 11-13-nál került kéttusos hátrányba, de mindkétszer fordítani tudott, 5-4-re, illetve 15-14-re. A továbbjutást 14-13-as állásnál együttes találat döntötte el.

 

Imrét Rédli követte a legjobb 32 közé úgy, hogy két tussal bizonyult jobbnak a lett Mihails Jefremenkónál. 8-8-as állásnál sikerült két találattal ellépnie, aztán együttesekkel tartotta a távolságot, és a különbséget az adok-kapok jellegű végjátékban is meg tudta őrizni.

 

Boczkónak nem okozott gondot az izraeli Ido Ajzenstadt, gyors magyar győzelemmel zárult az asszó.

 

Váratlan vereséget szenvedett viszont Szényi Péter. A finn Niko Vuorinen nem tűnt legyőzhetetlennek, ennek ellenére az asszó közepén 5-5-ről 5-9-re elhúzott, majd vezetett 6-11-re is, és bár a magyar vívó 13-13-nál visszazárkózott, majd 14-14 is volt az állás, az utolsó tust a finn adta.

 

Eredmények:

a 64 között:

Imre Géza-Paolo Pizzo (olasz) 15-14

Rédli András-Mihails Jefremenko (lett) 15-13

Boczkó Gábor-Ido Ajzenstadt (izraeli) 15-4

Niko Vuorinen (finn)-Szényi Péter 15-14

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vívás,