Így néz ki egy profi pókeres lány egy hete

2013-06-14
Katie Dozier Vegasi profi pókeresnek Fekete Péntek után sorstáraihoz hasonlóan el kellett hagynia az Egyesült Államokat, hogy azt csinálhassa, amihez a legjobban ért; pókerezni, méghozzá online. Vele készült egy interjú arról, hogyan telik egy hete.

 

A 27 éves pókerjátékos (grinder) nyolc éve játszik, azóta, hogy a Floridai Egyetemen megkedvelte a játékot. Ám nemcsak a pókerasztaloknál teljesített, két, pókerrel foglalkozó szakkönyv társszerzője is: a "The Superuser" és a "Pro Poker Strategy: The Top Skills" címűnek. Ez utóbbit férjével, Collin Moshman-nal együtt írta. Ezen kívül pókeroktató, író, és egy Wilbur nevű kutya "anyukája".

Katie épp most rendezkedik be végleg Mexicóban, új otthonában, ahová az Egyesült Államok pókerszabályozása kényszerítette.

 

Elmondanád nagyjából, hogy mivel telt a múlt heted?

Épp most fejeztem be a költözködést, eddig ugyanis mindig csak utazgattam Vegas és Rosarinto között, hogy online játszhassak. Édesanyám is eljött meglátogatni Floridából, így vele is eltöltöttem kis időt, de azért játszottam is.

 

Hány kezet/versenyt játszottál? 

Nagyjából 650 megmérettetésben vettem részt, és noha nem vezetek róla naplót, általában nagyjából 70 órát játszom egy héten.

 

Mondanál pár szót a stratégiádról? 

Grinder vagyok, tehát kisebb tétekkel játszom, de sokat. Egyvalami nagyon fontos, hogy mindig több legyen az egyenlegemen, mint amennyire épp szükségem van, így nem stresszelek játék közben egy esetleges veszteséges időszakban. A legnagyobb lejtmenetem akkor volt, amikor super turbo sit and go-kon játszottam, és épp akkor vesztettem el egy csomó buy-int, amikor feljebb léptem a 75 dolláros játékokhoz.

Mostanában MTT-ket és MTT sit and go-kat jászom leginkább 60 dolláros szinten.

 

Tehát múlt héten mennyit kerestél? 

Nagyjából 2200 dollárt (mintegy 480 ezer forintot).

 

 

Online gringerként hogyan definiálnád a sikert? 

Nehéz egy pókerjátékosnak úgy célokat felállítani, hogy ne a konkrét versenyeredményeket tűzze ki célul, én mégis így próbáltam felállítani 2013-as céljaimat. Kitűztem magamnak azt, hogy ebben az évben 15.000 versenyben szeretnék részt venni. Most lehetségesnek látom, hogy túl is teljesítem a célomat, és részt tudok venni 20.000 versenyben. Akárhányszor rossz napom van, mindig arra gondolok, hogy hány sikeres tournamentet játszottam már eddig, és ez segít abban, hogy felálljak.

 

Nekem a siker abban rejlik, hogy tudni kell hosszabb távra koncentrálni és tervezni, folyamatosan küzdeni azért, hogy jobb játékossá váljon az ember. Ha van egy rossz hetem online, akkor az indíttatást ad ahhoz, hogy többet tanuljak, és ezáltal közelebb kerüljek a céljaim megvalósításához.

 

Hogyan néz ki a grinding felszerelésed? 

Egy 30 incses monitoron vannak megnyitva az asztalok - vagy mozaikban, vagy átlapolva, bár van egy másik monitorom is, amit nemsokára felszerelek. Az "dolgozószobám" az egyik vendégszobában lett kialakítva, és noha tengerparti házunk van, nem tengerre néző szobát választottam ki erre, mert a vakító fény miatt nehezen látnám a monitort.

 

 

Hány asztalt játszol? 

Az asztalok száma változó, a játék elején és végén csak pár, de a közepén általában 25 asztalnál játszom egyszerre. Mostanában feljlődtem vissza erre a szintre, hogy újra online játszhatom, és most már könnyedén megy.

 

Hány órát játszol? 

Tournament játékosként vasárnapok a legelfoglaltabb napjaim, általában 12 órát játszom. Más napokon eltérően alakul, de ritka, hogy 7 óránál kevesebbet töltök a gépnél.

 

Milyen egy tipikus dolgozós heted? 

Legtöbb héten csak egy szabadnapot engedélyezek magamnak. Régebben még ezt sem mertem megengedni magamnak, de aztán rájöttem, hogy jobban játszom utána, ha pihenek egy napot. Általában 10 óra körül kelek, és az irományaimmal foglalkozom. 11:30 körül Collinnal elvisszük a kutyát sétálni a parton, ez a legszebb része a napomnak. Aztán hazajövünk, megreggelizünk, általában rántottát chillivel, a mexicói életérzés miatt. Aztán ideje leülni az asztalokhoz. Mire befejezem, általában már este 10:30 van, ekkor elmegyünk még egyet sétálni, aztán vacsorát készítek; általában sztéket guacamol-lal, aztán megnézünk egy filmet.

 

Beszélnél a HUD-ről (Heads Up Display)? 

Mindig HUD-vel játszom most épp Hold'em Managerrel. A legfontosabbak nekem a legáltalánosabb jellemzők. A VPIP/PFR, de használom a "fold to steal"-t, és a "fold to 3-bet"-et is.

 

Szakítasz időt tanulásra és revízióra? 

A szabadnapomon végiggondolom a játékaimat, aztán az érdekes mozzanatokat és bizonytalanságaimat megbeszélem Collinnal és a barátaimmal.

 

Használsz online oktató oldalakat? 

Készítek videókat a DragTheBar és a Pokerstars számára is, mindkettőnek szép gyűjteménye van videókból.

 

És a pókerkönyvek, Van közöttük kedvencek? 

Abszolút elfogult vagyok Collin könyvével, a Sit'n Go Strategy-vel, mert megváltoztatta az életünket. Amikor megkapta az értesítést, hogy kiadják a könyvét, éppen  Monaco-ban voltunk egy EPT döntőn. Én még csak hobbijátékos voltam, de ebből egyből tudtam, hogy a póker örökre meghatározó lesz az életünkben. Igazam is lett.

 

Mi volt a legidegesítőbb dolog, ami történt Veled múlt héten? 

Egyik éjjel felébredtem, és az éjjeliszekrény felé nyúltam, hogy elvegyem az ásványvizes üvegemet. Rosszul céloztam, és a nyitott üveget belelöktem az éjjeliszekrény nyitott fiókjába, ahol ott volt a Kindle Touch-om és a telefonom is, mindkettő elázott. A telefon túlélte, a Kindle nem. Valójában elég jó hetem volt, ha ez a legszörnyűbb dolog, ami történt velem!

 

Mi volt a legszebb pillanat? 

Megünnepeltük Collin születésnapját anyukámmal együtt. Anyukámat nagyon tisztelem és szeretem, ő a legjobb anya a világon!  Kreatív, mindig vidám, és támogat engem  a karrieremben még akkor is, ha azt sem tudja, hogyan kell pókerezni!

Collinnak egy "méhecske partit" rendeztünk, Wilburt is méhecskének öltöztettük, és méhecsketortát sütöttünk.

 

Min nevettél a legjobban múlt héten? 

Amikor Wilburrel a méhecskekosztümben idétlenkedtünk. Ja, és amikor magamon nevettem, hogy franciául próbáltam beszélni spanyol helyett egy mexikói biztonsági őrnek!

 

Múlt heti könnyek? 

Nem sírtam,csak majdnem, amikor anyukám elment. Nagyon hiányzik, és ha nem foglalhattam volna le magam a pókerrel, biztosan sírtam volna.

 

Mit csinálsz, maikor nem pókerezel? 

Nagyon szeretek főzni, az iskola befejezése után főzőiskolába jártam. Sok post modern műalkotásom és festményem van. Szeretek írni, olvasni, utazni, filmeket nézni, társasjátékozni, borokról tanulni, és énekelni a zuhany alatt. A rossz szenvedélyeim közé tartozik, hogy imádom azokat a pletykalapokat olvasni, amiket anyukám küld nekem londoni útjai után.  

 

Címkék: póker,