I’ll Have Another visszavonul

2012-06-08
Már a Belmont Stakes előtt eldőlt: idén sem lesz Hármas Korona győztes az USA-ban.

 

Amerikai idő szerint ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be, hogy I'll Have Another sérülést szenvedett, ezért nem indul a szombati futamon - sőt végleg visszavonul a versenyzéstől.

 

I’ll Have Another már csak egy lépésre volt az igazi amerikai álom beteljesítésétől, már csupán ez a győzelem kellett volna, ahhoz hogy örökre beírja magát a történelemkönyvekbe… ő lehetett volna a 12. telivér, aki megszerzi a Hármas Koronát.

 

Viszonylag esélytelenül, 14:1-es odds-szal indult a Kentucky Derby-n. Miközben mindenki Take Charge Indy-re, Dullahan-re, Bodemeister-re, Creative Cause-ra, Daddy Nose Best-re, Hansen-re, vagy Gemologist-ra figyelt (mindegyikük jobb odds-szal indult, mint I'll Have Another), I’ll Have Another megnyerte a futamot.

A Preakness-en is mindenki Bodemeister-re számított, legtöbben nem nagyon hittek I’ll Have Another-ben, de mégis megcsinálta… ezt a futamot is megnyerte, és ezzel ő lett a 33. olyan ló, aki a Hármas Korona első két ékkövét meg tudta szerezni.

Mindenki várva várta tehát, hogy idén, 34 év után ismét beteljesedik az álom, és Affirmed után I’ll Have Another lesz a következő Hármas Korona bajnok… az álomnak ma vége szakadt…

 

Hosszú, boldog nyugdíjas éveket, I’ll Have Another!

 

Címkék: lóverseny,