ISPT- Wembley Stadion 2013. május 31.

2012-09-10
Ma elalszik a paralimpiai láng is a Wembley Stadionban, ami az olimpiai játékok végét jelzi. De nem sokára olyan mérkőzés helyszíne lesz ismét, ami talán versenyzőszámban, és résztvevő országok számának tekintetében is vetekedni fog az olimpiával. Legalábbis a szervezők reményei szerint.

  

Már elérhető a Wembley Stadion honlapján a 2013-as International Stadiums Poker Tour (ISPT) nevű rendezvény, melyről már korábban is hírt adtunk.

 

A rendezvény minden tekintetben valami újat kíván nyújtani a pókeresek világának. Először is a rekordok tekintetében: a szervezők célul tűzték ki 30 000 pókerjátékos egy "tető" alá gyűjtését az egy hetes viadalon. A részt vevők fejenként 600 Euróért vásárolhatják be magukat a játékba, ahol a garantált nyereményalap 20 millió euró lesz, ebből 10 millió üti majd a nyertesnek a markát. 

 

A rekordmennyiségű játékos tablet gépekkel fog csatába indulni a lelátókon ülve 10 hónap múlva, 2013 május 31-én. Amikor már csak 3000 játékos marad a ringben, ők levonulnak a küzdőtérre, hogy asztaloknál folytathassák a küzdelmet. Így egyedülállóan ötvözik az online és az élő pókert, ami nem várt nyerteseket is hozhat. A játék június 6-án ér véget.

 

A szervezők (Bernard Tapie, Laurent Tapie and Prosper Masquelier) azt remélik, hogy ez a megmérettetés megtetszik majd a pókervilágnak, és minden évben más ország stadionja adhat majd helyet a küzdelemnek. Terveik szerint a játékosok között épp olyan ismertségnek és népszerűségnek fog örvendeni, mint a WSOP, és nagy nevek, nagy játékosok fogják maguat képviseltetni tovább növelve ezzel az ISPT presztízsét.

 

Címkék: póker,