Horváth Gábor: "Nem én fogadtam. Én kaptam egy marék ötszázast (eurót)..."

2013-02-26
Egyik csapatánál sem tudta "elkerülni", hogy fogadási csalásba keveredjen - többek között erről beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában a nemzetközi bundabotrány egyik gyanúsítottja, Horváth Gábor.

 

"Nem én fogadtam. Én kaptam egy marék ötszázast (eurót) és követtem az utasításokat" - nyilatkozta a sportlapnak a Siófok, a REAC, illetve a Diósgyőr korábbi futballistája, aki jelenleg Dubajban dolgozik.     

"Sajnos én akkor voltam NB I-es labdarúgó, amikor ez a betegség burjánzott. Ez a vírus engem is megfertőzött. Futballgyilkosok lennénk? Nem lehet megölni, aki már halott" - mondta a játékos, hozzátéve, nem gondolt arra, hogy lebukhat.

 

A mérkőzések befolyásolásával kapcsolatban homályosan fogalmazott Horváth: "Nehéz elhitetni mindenkivel, hogy nyerni akarsz, miközben úgy játszol, hogy lélekben a másik csapat meze van rajtad. Ráadásul Magyarországon nagyon rossz csatárok vannak, nem elég őket egyszer elengedni, hogy betaláljanak..."

 

Horváth - akinek meg kell majd jelennie a bíróság előtt - az interjúban cáfolta azokat a híreket, melyek szerint Détári Lajosra, illetve a Sport TV műsorvezetőjére, korábbi barátnőjére, Lipcsei Bettára is terhelő vallomást tett volna.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) adatai alapján a gyanú szerint 33 hazai és nemzetközi futballmérkőzés eredményét manipulálták, amivel több millió eurós kárt okoztak a nemzetközi fogadóirodáknak. A gyanúsítottak száma a nyomozati szakasz végére 50-ről 46-ra csökkent. E héttől már a - legfeljebb 90 napig terjedő - vádelőkészítő szakasz tart.

 

 Forrás: MTI