Hogyan váljunk számhúzóvá?

Nem csak a helyes tippekkel lehet nyerni
Vannak olyan tévéműsorok, amelyekre, ha részt akarunk venni a felvételén, nem kevés pénzért jegyet kell vásárolnunk. Van olyan is azonban, amelynél a bejutás a szerencsén múlik, viszont szép összeggel távozhatunk.

  

Igen, kitalálták, a lottósorsolásokon való részvételre gondoltunk. Sokak álma, hogy szerepelhessenek a műsorban. Nézzük meg, hogyan is kerülhetünk oda a képernyőre, hogy számunkra még izgalmasabbá válhasson ez az esemény.

 

Természetesen úgy sokkal izgalmasabb végignézni egy sorsolást, ha magunk is töltöttünk ki lottószelvényt - és ezt el is várják tőlünk.

Ötöslottó esetében 4 játékmezőt kell megjátszanunk 900 Ft értékben, és az átvételi igazolás számának birtokában máris hívhatjuk a pályázati telefonszámot: 06 (40) 414-414, vagy kitölthetjük a jelentkezési űrlapot online is. Fontos, hogy azt csak a szelvény megvásárlásának hetében, legkésőbb szombat 24 óráig tehetjük ezt meg. Szerencsejáték lévén a bejutáshoz is kell egy kevés szerencse: a jelentkezők közül 25-öt sorsolnak ki, de ha már bent vagyunk, biztosan pénz üti a markunkat. Arról, hogy kedvezett-e nekünk a szerencse, online tájékozódhatunk. A 25 szerencsésből a helyszínen kisorsolják a legszerencsésebbet, aki az öt szám kisorsolásáért 1 millió forintot vihet haza. Ehhez képest már csak vigaszdíjnak tűnik a fejenként kapott 30 ezer forint, amit a többiek kapnak, pedig sok háztartásban az is jól jön.

 

Az első lottósorsolások egyike
Forrás: Fortepan 

 

 

A Hatoslottó sorsolásra való bejutáshoz legalább 1350 forintért kell játszani a Hatoslottón, és a játékba küldés hetén vasárnap 15:00 óráig lehet pályázni számhúzónak telefonon vagy online, ha benne szeretnénk lenni a kisorsolt 9 számhúzó jelöltben. A pályázatok a Hatoslottó játék vásárlásának helye szerint vesznek részt a számhúzó-jelöltek kiválasztását célzó elősorsoláson, ahol először egy értékesítési régió kerül kisorsolásra, majd az adott értékesítési régióhoz tartozó pályázatok közül sorsolják ki a 9 számhúzó-jelöltet. Amennyiben kisorsolnak minket, írásban vagy telefonon kapunk értesítést. Ez azonban még csak egy lehetőség a Hatoslottó élő televíziós sorsolásában való részvételre. A kisorsolt számhúzó-jelöltek közül ugyanis a helyszínen dől el, hogy ki lesz a műsor 6 számhúzója és kik a tartalék játékosok.

Itt minden ember egy számot húz ki, és még a sorsológömbnél is izgulni kelll; nyereménye ugyanis attól függ, hogy hányas számot sikerül kiválasztania. Az elősorsoláson kisorsolt játékosok (számhúzó-jelöltek) alapnyereménye 30.000 Ft. Ezen felül a számhúzók az általuk kisorsolt Hatoslottó nyerőszám hatezerszeres összegét nyerik meg, tehát maximum 270 ezer forintot. 

 

Viszonylag rossz "befektetésnek" tűnik ezekhez képest a Skandináv lottóban való szereplés. 1575 forintot kell ugyanis megjátszani, vagyis hét mezőt kitölteni a szelvényen ahhoz, hogy bekerüljünk a kalapba, és onnan is csak 3 jelöltet sorsolnak ki. Kettő közülük 30 ezer forintot fog kapni, és az az egy, aki ténylegesen segédkezik a számok kisorsolásánál, 200 ezret vihet haza. Vigyázat, itt csütörtök 5 órától szerda 24 óráig kell jelentkezni, a 06 (40) 414-414-es számon, a jelentkezési űrlap is ugyanaz.

 

2013 óta egy kaparós sorsjeggyel, az Astro-Tv nevű szelvénnyel is bekerülhetünk egy nyilvános sorsolásra. Amennyiben a szerencsés játékos a „TV show” feliratú kaparófelület alatt 3 darab televízió szimbólumot talál, nyereménye azonnal 5000 forint, és ezen felül, ha a sorsjegy hátoldalán levő pályázati lapot kitölti és azt bármely online értékesítőhelyen (kivéve posták és Lapker üzletek) leadja, sorsoláson vesz részt. A sorsoláson 3 játékost és 2 tartalék játékost sorsolnak ki, akik az Astro+TV televíziós sorsolási műsorának felvételén történő megjelenés esetén további 50 000 forinttal lesznek gazdagabbak, továbbá lehetőségük nyílik arra, hogy a sorsolási műsorban elérhető – az adott hétre beérkezett pályázatok mennyiségétől függően akár több, mint 1 millió forintos – nyereményt is hazavigyék.

A TV-műsor felvételére minden szerdán a TV2 székházában kerül sor, amely másnap. csütörtökön a TV2 Mokka című reggeli műsorában kerül adásba.

A műsorban a három játékos megjelöl egy-egy csillagjegyet, majd egyenként megpörgetik a sorsolókereket, amelyen 1-től 90-ig helyezkednek el a számok. Minden számhoz tartozik egy csillagjegy vagy egy felező szimbólum. Az a játékos nyeri meg a heti főnyereményt, aki a legmagasabb számot pörgeti ki. Sőt, ha a száma mellett található csillagjegy megegyezik az általa a játék elején megjelölt csillagjeggyel, akkor nyereményét megduplázza. Ha a kipörgetett szám mellett felező szimbólum található, a játékos nyereménye megfeleződik.

 

Próbáltunk tájékozódni a sorsolásra jelentkezők számáról is, információink szerint az legnépszerűbb Ötöslottóra pályáznak a legtöbben, számuk heti néhány ezerre tehető, a többi játékra nagyjából ezren lehetnek heti szinten. Tekintve azt, hogy az Ötöslottóra juthat be a legtöbb pályázó, az esélyek nagyjából egyformának mondhatóak.