Hogyan kezdhetünk online kaszinózni?

Online kaszinó suli - 5. rész
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az online kaszinó kiválasztásánál, majd hogyan kezdhetünk el játszani?

 

1. A megfelelő online kaszinó kiválasztása

Válasszuk ki azt az online kaszinót, amely a számunkra a legjobban megfelel. Ez nem azt jelenti, hogy a legjobbat kell megtalálnunk, hiszen az, hogy mi számít legjobbnak igen szubjektív – a szakmai honlapok besorolásai (pontszámai) sem csak objektív kritériumokat vesznek számba. Ha például nyerőgépen szeretnénk játszani csak, akkor nem igazán érdekel minket, hogy melyik kaszinó kínálja a legjobb pókertermeket és fordítva, a kártyajátékok rajongójaként valószínűleg hidegen hagy bennünket a nyerőgép- és lottókínálat, bármekkora is az. 

 

A számunkra legmegfelelőbb kaszinó keresése közben gondolkodjunk el a következő kérdéseken:

• Melyik kaszinó nyújtja a kedvenc játékunkat? Az általa használt szoftver kompatibilis a mi eszközeinkkel? (Windows, Mac, Android, IPhone, stb.)

• Fogadja a mi országunk állampolgárait? Állampolgárságunk (lakhelyünk) miatt érhet minket hátrányos megkülönböztetés?

• Ügyfélbarát az online felülete (nyelv, ügyfélszolgálat, chat, stb.)? Van mobil alkalmazása? És ha igen, milyen játék-kínálattal? 

• Van olyan plusz szolgáltatása, amelyet szívesen igénybe vennénk? (pl. ingyenes játék, élő osztó, sportfogadás, fantázia sport, lottó, árkád játékok, stb.)

• Vannak olyan bónuszai, amelyek a mi kedvenc játékunkhoz felhasználhatóak? Ha igen, számunkra mennyire kedvezők a kínált bónuszok feltételei?

• Milyen befizetési-feltételek vannak? Azok megfelelnek nekünk? A minimum-maximum depozit előírások elfogadhatóak a számunkra?

• Tudunk fizetni a kaszinó által preferált pénznemben? Tudunk csatlakozni olyan fizetési rendszerhez, amelyet elfogad a bank? Ha igényünk lenne rá, lehet mobil eszközön keresztül is fizetni?

• Hogyan teljesíti a kifizetéseit a kaszinó? Tudunk csatlakozni olyan rendszerhez, amely a mi országunkban is elérhető? (A kaszinók gyakran befizetést sok variációban elfogadnak, miközben kifizetéseket csak néhány alternatívában teljesítenek.)

• A kaszinó szerepel bármilyen szakmai feketelistán? Milyen az általános vélemény róla olyan témákban, mint a house edge, fizetési hajlandóság és sebesség, vitarendezés menete, stb.?

 

2. Számlanyitás az online kaszinónál

Mielőtt játszanánk, nyitnunk kell a kaszinóban egy játékosi számlát, ehhez a honlapon mindig nyújtanak segítséget. A regisztráció során meg kell adnunk személyes adatainkat – ezek azért fontosak, mert csak akkor tudjuk majd az esetleges nyereményünket felvenni, ha pontos adatokat adunk meg. Általában a következőkre kíváncsiak a kaszinók: név, születési időpont, lakcím, e-mail cím, telefonszám. Vannak honlapok, ahol a rendszer automatikusan generál nekünk felhasználónevet és jelszót, de előfordulhat az is, hogy nekünk kell kitalálnunk ilyet. Ebben az esetben csakis olyan jelszót adjunk meg, amely extra erős, és nem kell attól tartanunk, hogy bárki is könnyedén feltöri.

A regisztrálás után vannak online kaszinók, amelyek szoftverét le kell tölteni a saját gépünkre, és csak utána tudunk játszani, míg más kaszinóknál csak a honlapon tudunk játszani.

 

3. Pénzbefizetés

Ha már van hozzáférésünk a kaszinó rendszeréhez (azaz „igazolt” játékosok lettünk), akkor a számlánkat fel kell töltenünk, hogy játszani is tudjunk. Az online kaszinók általában több fizetési rendszert is támogatnak, válasszuk tehát azt, ami nekünk a legkedvezőbb. Arra azonban feltétlen ügyeljünk, hogy míg pénzbefizetést a kaszinók sokféleképpen elfogadnak, kifizetést gyakran csak néhány módozatban hajlandók teljesíteni, tehát ezzel a szűkebb kínálattal is boldogulnunk kell.

A kaszinók általában az alábbi fizetési eszközökben gondolkodnak:

• bank- és hitelkártya,

• e-pénztárca (pl. Neteller, Skrill, PayPal)

• banki átutalás

• csekk

• pénzátutalási rendszerek (pl. Western Union, MoneyGram)

Nincs más dolgunk, csak a kaszinó által felajánlott fizetési módok közül kiválasztani azt, amely nekünk a legkedvezőbb, majd megadni az adatokat, és a befizetni kívánt összeg nagyságát.

Sok kaszinó kínál „welcome” (üdvözlő) vagy „1st deposit” (első befizetési) bónuszt, ezért mielőtt először feltöltenénk játékosi számlánkat, nézzünk utána, hogy a mi általunk választott online kaszinó kínál-e ilyet, és ha igen, milyen feltételekkel. Ha kedvező (például nem jár nagy kötelezettséggel, használhatjuk ahhoz a játékhoz, amelyet játszani szeretnénk, stb.), akkor még az első befizetés előtt gondoskodjunk róla, hogy megkapjuk azt, mert nem minden esetben írják automatikusan a számlánkhoz (pl. kódot kell beütni). 

 

4. Játék

Ha megtörtént a befizetés, már játszhatunk is. Vannak kaszinók, amelyekben ehhez szoftvert kell letölteni, de az is lehet, hogy csak magán a honlapon tudunk játszani, esetleg mind a kettő közül választhatunk. A legtöbb kaszinóban óriási a játékkínálat, ráadásul folyamatosan megújulnak, nem is beszélve az egyéb promóciókhoz kötött verziókkal (James Bond, Star Wars, karácsony, stb.) 

Mielőtt belebonyolódnánk a tétes játékokba, feltétlen ismerjük meg a játékszabályokat, és bár a hasonló játékoknak hasonló szabályai szoktak lenni a különböző felületeken, erre azért nem szabad mérget vennünk, mert lehetnek kicsi, de annál bosszantóbb eltérések, amelyek felesleges veszteséget okozhatnak számunkra.

 

5. Járjunk nyitott szemmel

Sok kaszinó kínál bónuszt a második és harmadik befizetéshez is, és lehetnek egyéb akciók is, például minden szerdán ingyen pörgetés, karácsonyi extrabónusz, stb., így célszerű ezeket is figyelemmel kísérnünk. A határidők betartásánál ne felejtkezzünk el, hogy a kaszinó másik időzónában gondolkodhat, nemcsak a miénkben. 

Vadászhatunk progresszív jackpotot hirdető játékokra is, ha úgy gondoljuk, egy-egy tétet megér, hátha a mienk lesz (de azért ne lovalljuk bele magunkat a hitbe, miszerint egész biztosan a mienk lesz!).

Soha ne mulasszuk el az esetleges nyereményünk kifizetésének kérelmezését. Jól hangzik ugyan, hogy milyen sok pénz van a számlánkon, de a csábítás is nagy, hogy a szokásosnál nagyobb kockázatot vállalva eljátsszuk azt.

Kérjünk hírlevelet, vagy egyéb módon kiküldött értesítést, amelyből mindig tudomást szerzünk az épp aktuális promóciókról, különösen azokról, amelyek rövid határidősek, például csak egy-egy napig tartanak. Ez nem azt jelenti természetesen, hogy mindegyikre azonnal ugorjunk, de ha tudomást szerzünk egy-egy számunkra kedvezőről, miért maradjunk le róla? Az sem hátrány, ha naprakészek vagyunk olyan témákban, mint új játékok, depozit-szabályok változásai, stb.

Előfordulhat az is, hogy nem válik be az a kaszinó, amit elsőre választottunk, és másikat, számunkra megfelelőbbet keresünk. Ez esetben figyeljünk arra, hogy milyen feltételekkel kapjuk vissza azt a pénzt, ami a számlánkon van (pl. teljesítettük-e az összes igénybe vett bónusz megforgatási kötelezettségét, stb.). Kihasználhatjuk más kaszinók ingyenes játékait is annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk, tényleg jól választottunk-e, és ha nem, akkor milyen új szempontokat iktassunk be a következő online kaszinó kiválasztási folyamatába.

És ami a legfontosabb: ne feledkezzünk bele a játékba, tartsunk időnként szünetet – célunk pedig mindig csakis a kikapcsolódás, szórakozás legyen, ne pedig a családi kasszát akarjuk kiegészíteni vagy függőségünket éljük ki.