Hivatalosan is sport lett a póker Brazíliában

2012-02-06
A Brazil Sport Minisztérium hivatalosan elismerte, hogy a póker nem szerencse, hanem ügyességi játék.


A Brazil Sport Minisztérium és a póker brazil érdekvédelmi képviselete, a Conferederação Texas Hold'em (CBTH) zártkörű ülésen állapodott meg arról, hogy a póker ügyességi játék. A pókert máris bejegyezték a minisztérium honlapján, azt is felsorolva, hogy milyen képességekre van szükség a sikeres játékhoz. 


"A póker versenyhelyzetet teremt, amelyben az intelligencia és számos más képesség határozza meg, ki válik sikeressé..." -  olvasható többek közt a minisztérium honlapján.


A CBTH lett a játék hivatalosan kinevezett irányító testülete - nemcsak a Texas Hold'emé, hanem minden pókerváltozaté, beleértve például az Omahát, Studot, Razzt és vegyes játékokat. 


Az IFP szerint a legjobbkor jött a döntés, hiszen Brazíliában rendezik a 2014-es foci vébét és a 2016-os olimpiát is, így ez a legmegfelelőbb időszak a póker Brazíliai felemelkedésére. 


A CBTH szorosan együttműködik a International Federation of Poker (IFP) és az International Mind Sports Association (IMSA) szervezetekkel. A hírek szerint Brazília pályázik az IMSA által szervezett Szellemi Sportok Világjátékának (World Mind Sports Games) 2016-os megrendezésére. Ezen a póker is fontos szerepet kapna.


Címkék: póker,