Hivatalos: Schumacher felébredt a kómából – elhagyta Grenoble-t!

2014-06-16 - Frissítve!
Felébredt a kómából Michael Schumacher, és elhagyhatta a grenoble-i egyetemi kórházat – jelentette be a német menedzsere, Sabine Kehm. A hétszeres világbajnokra hosszú rehabilitáció vár.

 

Hosszú, kéthónapos hallgatás után újra hivatalos közleményt adott ki Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere. „Michael elhagyta a grenoble-i egyetemi kórházat, hogy megkezdhesse a hosszú rehabilitációs folyamatot. Már nincs kómában” – írta Kehm közleményében.

 

A németek rekordbajnokát december 29-ei súlyos síbalesete óta kezelték Grenoble-ben, a német Bild pedig arról számolt be a Kehm által még áprilisban emlegetett éber és tudatos fázisok az utóbbi időben egyre hosszabbá váltak, Schumi hallja a hangokat, és reagálni is képes, ha kapcsolatba lépnek vele. „Az éber fázisokban a szeme is nyitva van” – teszi hozzá a lap, kiemelve, hogy Schumacher kommunikál feleségével és gyermekeivel is. Állapota pedig már olyannyira stabil, hogy elhagyhatta Grenoble-t.

 

„A családja szeretne köszönetet mondani minden orvosnak, ápolónak, nővérnek és terapeutának Grenoble-ben, akárcsak a baleset helyszínén elsősegélyt nyújtó embereknek is. Mindannyian kiváló munkát végeztek ezekben a hónapokban. A család hálás még azon embereknek is, akik Michaelnek sok jókívánságot küldtek. Biztosan segítségére voltak ezek. Ami a jövőt illeti, megértésüket kérjük, a rehabilitációra már a nyilvánosság kizárásával kerül sor” – zárta közleményét Kehm.

 

Miként balesete, úgy Michael Schumacher kómából történő felébredésének híre is megmozgatta az autósport, és az egész sport világát. A Forma–1 hétszeres világbajnoka elhagyhatta a grenoble-i kórházat, miután felébredt a kómából, s ezzel sokak napját aranyozta be. Reakciók Sabine Kehm bejelentésére.

 

Fernando Alonso: „Jól indult a hét a Michaelről érkező hírekkel. Nagyon örülök, hogy jó irányba halad! Harcolj tovább, Michael!”

 

Jenson Button: „Szuper, végre jó hírek érkeznek Michael állapotáról. Harcolj tovább, Michael!”

 

Kevin Magnussen: „Igazán nagyszerű hallani, hogy Michael előrelépett.”

 

Nico Hülkenberg: „Nagyszerű híreket hallottam Michaelről. Jó irányba halad! Nagyon jó és örömteli hallani ezt.”

 

Esteban Gutiérrez: „Nagyszerű ilyen híreket hallani Michaelről. Mindannyian a legjobbakat kívánjuk neki a gyógyuláshoz! Továbbra is imádkozni fogunk érte és a családjáért, hogy maradjanak erősek.”

 

Giedo van der Garde: „Michael Schumacher már nincs kómában, és elhagyta a kórházat. Nagyszerű hírek! Gyors gyógyulást kívánok neki!”

 

Niki Lauda (a Mercedes tanácsadója): „Rendkívül örülök. Már hónapok óta várom a pozitív híreket.”

 

Karun Chandock: „Fantasztikus hírek, Michael Schumacher felébredt a kómából! Már jó ideje nem érkezett hír felőle…”

 

Giancarlo Fisichella: „Nagyszerű hírek… Schumi felébredt a kómából! Reméljük, hogy hamarosan újabb jó híreket kapunk. Küzdj, Michael!”

 

Timo Glock: „Harcolt tovább, Michael, barátom!”

 

Nick Heidfeld: „Micsoda boldog napok ezek! Nagyszerű eredmény tegnap (a Le Mans-i 24 órás versenyen), most pedig otthon vagyok a családdal, élvezem a napsütést. Nem is hittem, hogy lehet ennél jobb. Aztán látom: Michael már nincs kómában!”

 

Sam Bird (a Mercedes korábbi tesztversenyzője): „Még hosszú az út, de ez akkor is klassz hír!”

 

Heikki Kovalainen: „Klassz hallani, hogy Schumacher már nincs kómában, és elhagyta a kórházat, hogy megkezdje a rehabilitációt.”

 

Vitalij Petrov: „Nagyszerű hírek Grenoble-ből! Michael ismét nyert! Remélem, hogy sikerül hamar felépülnie! Harcolj tovább, Michael!”

 

Johnny Herbert: „Fantasztikus hír Schumiról. Minden jót és gyógyulást kívánok! Támogatlak és a családodat is!”

 

James Calado (korábbi GP2-es pilóta): "Minden idők legjobb híre! Michael Schumacher már nincs kómában! Ennél most nem lehetnék boldogabb. Nagyon jó!"

 

Dirk Müller (német autóversenyző): „Nagyon szorítok érted, barátom!”

 

ifjabb Carlos Sainz (a Red Bull utánpótlásversenyzője, a Forma–Renault 3.5 bajnokság tagja): „A Schumacherről érkező hírek megédesítették a napomat!”

 

Timo Scheider (német autóversenyző): „Egy hír, amire az egész sportvilág várt!!! Köszönöm, Istenem, és mindenkinek, aki imádkozott érte ezekben a nehéz időkben!!”

 

ifjabb Nelson Piquet: „Ez a fickó egy igazi harcos! Micsoda erős fickó! Nagyon örülök, hogy már nincs kómában. Csak így tovább, Michael, és hamarosan újra versenyautóban látunk, amit mindennél jobban szeretsz.”

 

Caterham: „Kiváló hírek érkeztek Schumiról ma délelőtt! Harcolj tovább, Bajnok!”

 

Ferrari: „Biztató hírek, reménykedünk. Forza Michael!”

 

Force India: „Nagyszerű hallani a hírt, hogy Michael Schumacher már nincs kómában. Küzdj tovább, Bajnok!”

 

Lotus: „Nagyon jó, pozitív, biztató híreket kaptunk Michael Schumacher állapotáról. Mindannyian üzenjük: Harcolj tovább, Michael!”

 

McLaren: „Biztató hírek, Michael Schuamcher már nincs kómában és elhagyta a grenoble-i kórházat.”

 

Mercedes: „Ma délelőtt biztató hírek érkeztek Michaelről. Nem is indulhatott volna jobban a hetünk! Harcolj, Michael!”

 

Jake Humphrey (korábbi F1-es kommentátor): „Michael Schumacher már nincs kómában és elhagyta a grenoble-i kórházat. Biztos, hogy nagyon hosszú út vár még rá, de ezek rendkívül biztató hírek.”

 

Lukas Podolski (német válogatott labdarúgó): „Ez nagyszerű hír! Légy mielőbb egészséges, Schumi! Nagyon boldog vagyok, amióta hallottam a hírt!”

 

Werner Spinner (az 1. FC Köln, vagyis Schumacher kedvenc focicsapatának elnöke): „Csodálatos hír mindannyiunk számára. A legjobbakat kívánjuk Michael Schumachernek és a családjának, mindenekelőtt azt, hogy így haladjon a gyógyulása, és hogy Schumit valamikor újra a stadionunkban üdvözölhessük. Minden jót, Schumi, harcolj tovább, gyógyulj meg!”

 

Lothar Matthäus (korábbi labdarúgó, a magyar válogatott egykori kapitánya): „A nap híre: Michael Schumacher felébredt a kómából! Minden jót kívánok neki és a családjának, és mihamarabbi gyógyulást!”

 

Mario Basler (korábbi labdarúgó): „Schumi! Schumi! Schumi! Ez nagyszerű, kölyök! Gigantikusan jó! Hihetetlen fickó vagy!”

 

Forrás: telesport.hu/Bild - Motorsport-Total, Motorsport Magazin

Címkék: autóverseny, forma1,