Hiába neveztek, blokkolták a bolgár játékosok elől a PokerStars tornáját

2013-07-31
407 játékos nevezett a PokerStars bolgár tornájára – azonban a feketelista miatt egyikük sem tudta elérni a PokerStars weboldalát a torna napján.

 

A hétvégén  zajlott (volna) a PokerStars Eureka! versenysorozatának bolgár állomása. 407 játékos fizette be az 1100 eurós nevezési díjat a főversenyre, és még többen a szimultán zajló kisebb kísérőeseményekre.

 

A nemrégiben bevezetett feketelista miatt a torna napján azonban játékosok egyike sem tudta elérni sem a pokerstar.com weboldalt, hogy letöltse az online pókerklienst, sem pedig a PokerStars mobil appját. 

Érdekes módon, azok a játékosok,  akik már régebben letöltötték a pc-s kliensszoftvert, a blokkolás ellenére továbbra is tudnak valódi pénzben játszani, a mobil appok azonban használhatatlanok.

A bolgár fórumokat már elárasztották a felháborodott bejegyzések, a játékosok egymást okítják, hogy hogyan tudják VPN és egyéb trükkök segítségével kijátszani a blokkolást.

 

A játékosok elmondása szerint a legnagyobb bolgár internetszolgáltató, a Vivacom azonnal érvényesítette a blokkolást, amint a bíróság utasította erre, a kisebb szolgáltatók azonban le vannak maradva, így ezeknél még néhány elvileg már letiltott domain még elérhető.

A feketelistát a múlt év júliusában elfogadott új bolgár szerencsejátéktörvény hatálybalépését követően vezették be. A feketelistára tett vállalatoknak elméletileg büntetést is kellene fizetniük, de ennek érvényesítése eddig még nem történt meg.

A PokerStars eddig még nem kommentálta a kialakult helyzetet.

 
Címkék: online játék, póker,