Hiába húzta le a vécén a hamis zsetonokat, letartóztatták a pókerprofit

2014-01-28
Letartóztatták a WPT Borgata pókerverseny hamis zsetonjainak játékba-hozásával vádolt profi pókerest, Christian Lusardit.

 

Miután a múlt héten a WPT Borgata Winter Poker Open 1. számú versenyén felfedezték, hogy hamis zsetonok kerültek játékba, az első lépés az volt, hogy a játékot leállították, és a 4.814 nevezőből még játékban lévő 27 játékos számláját befagyasztották. 

A következő feladat természetesen az volt, hogy kiderítsék, hogy kitől származtak a hamis zsetonok. Ha valaki azt gondolná, hogy a biztonsági kamerarendszer adta meg erre a választ, téved. A megoldás egy ennél sokkal bizarrabb helyről származott: a vécéből!

 

Történt ugyanis, hogy a Harrah’s Resort karbantartói, miközben azt keresték, hogy mi okozza a masszív dugulást a vécében, felfedezték, hogy 2,7 millió dollár értékű hamis Borgata zseton a ludas… 

A dugulás forrása a 42 éves profi pókerjátékos, Christian Lusardi szobája vezetett. Lusardi a hamis zsetonok felfedezését követően a még nála lévő maradékot lehúzta a vécén, csak pechjére megakadtak a csőrben. Lusardi az esetet követően persze elhagyta a szállodát, a nyomozók azonban nyomára bukkantak Atlantic City-ben, a Super 8 Motelben, és letartóztatták. 

 

Azt még nem tudni, hogy Lusardi egyedül tervelte-e ki és hajtotta végre az akciót, vagy társai is voltak, a New Jersey-i szerencsejáték felügyelet még nyomozást folytat az ügyben.

Hogy hogyan fogja az esetet kezelni a Borgata és a rendőrség, még nem egyértelmű, és meglehetősen bonyolult, hiszen a hamis zsetonok az egész játékot érintették egészen addig a pontig, míg be nem fagyasztották a játékot. A hatóságok szerint Lusardi nem csak egyszer szedett elő a játék folyamán a hamis zsetonokból. A csatornában rekedteken kívül a Borgata alkalmazottai még 800 ezer dollár értékű hamis zsetont találtak – ezeket Lusardi ténylegesen játékba is hozta a verseny folyamán.

 

Nem ez az első eset egyébként, hogy Lusardi összeütközésbe kerül a törvénnyel: 2008-ban illegális szerencsejáték és alkoholkereskedelem miatt tartóztatták le  Fayetteville-ben. 

 
Címkék: póker,