Heidum női 1000 méteren, Knoch és Liu férfi 500-on indul

2014-02-16
Rövidpályás gyorskorcsolyában Heidum Bernadett indul női 1000 méteren, férfi 500 méteren Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor áll rajthoz a szocsi téli olimpia keddi versenynapján.

 

Darázs István szakágvezető vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a női váltó ugyancsak kedden esedékes B-döntőjében érdekelt magyar csapat összeállításáról legkorábban hétfő este döntenek.

 

Az 1500 méteren kilencedik és a múlt hét pénteki megnyitó ünnepségen magyar zászlóvivő Heidum, illetve Liu Shaolin és a harmadik olimpiáján szereplő Knoch kijelölése nem meglepetés azt figyelembe véve, hogy Darázs korábbi közlése szerint amennyiben nem jön közbe semmi váratlan, akkor azokat nevezik be az egyéni számokra, akik megszerezték a kvótát.

 

A női váltó az elődöntőben - Heidum, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Lajtos Szandra összeállításban - csalódást keltően szerepelt, de kedden az 5-7. helyért léphet jégre, azaz ha egyetlen riválist megelőz a futamban, akkor a sportág képviselői sorozatban harmadik olimpián érnek el pontszerző helyezést.

 

Forrás: MTI

Címkék: olimpia, téli sportok,