Heidum búcsúzott 1000 méteren

2014-02-18
Heidum Bernadett nem jutott be a negyeddöntőbe a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében a szocsi téli olimpián.

 

A legerősebb számában, 1500 méteren kilencedik magyar korcsolyázó egyik nagy riválisával, az olasz Arianna Fontanával került egy futamba, mellette még egy-egy orosz és francia ellenfél jutott neki, így reálisnak tűnt, hogy teljesítse célkitűzését, vagyis azt, hogy legalább egy kört menjen ezen a távon. A 25 éves versenyző tőle megszokottan nem rajtolt túl jól, csak harmadiknak sorolt be az első kanyarnál, de egy kör sem telt el, amikor kigyorsított és belülről mindenkit megelőzve az élre állt.

 

Nem diktálhatta azonban sokáig a tempót, mert előbb Véronique Pierron, majd az 1500-on bronzérmes Fontana kerülte meg őt kívülről, végül pedig még Szofija Proszvirnova is elhaladt mellette. A megnyitó magyar zászlóvivője aztán négy körrel a vége előtt megpróbált feljebb zárkózni, ez sikerült is neki az orosz versenyzőt megelőzve, csakhogy utóbb kiderült, a bírók szerint akadályozta Proszvirnovát, ezért kizárták. Ha nem büntetik meg, akkor sem folytathatta volna szereplését, ugyanis a hajrában Fontana és Pierron ellépett tőle, így eleve nem sikerült a legjobb kettő közé kerülnie.

 

 "Nem értettem egyet a döntéssel, de nem volt jelentősége, mert amúgy is csak harmadik lettem. Az olasz kiemelkedett a futamunkból, és most a francia ellenfelemnek sikerült úgy rátapadnia, hogy továbbjusson" - mondta Heidum.

 

A táv további küzdelmeire pénteken kerül sor.

 
Forrás: MTI
Címkék: olimpia, téli sportok,