Hazai földön marad a Melbourne Cup serlege

2012-11-06
Idén ausztrál földön marad a 152 éves Melbourn Cup serlege, miután meglepetésre Green Moon győzedelmeskedett Ausztrália leghíresebb lóversenyén.

 

Az ír tenyésztésű, de ausztrál tréningben lévő, és ausztrál tulajdonú Green Moon (Brett Prebble) diadala édes győzelem volt a hazai trénerek és rajongók számára, hiszen az utóbbi években mindig külföldre került a kupa.

A hatéves mén győzelmével 6 millió ausztrál dollárt (nagyságrendileg 1,4 milliárd forintot) keresett tulajdonosának. Ez a negyedik alkalom, hogy egy Lloys Williams tulajdonában álló ló nyeri meg ezt a milliók által figyelemmel kísért futamot. A futam előtt Green Moon formájával kapcsolatban kérdések merültek fel, miután legutolsó versenyén, egy héttel ezelőtt, csak a kiábrándító hetedik helyen végzett - így a rá fogadók most huszonhatszoros pénzt is kereshettek. 

 

 

A Melbourne Cup második helyezettje Fiorente, harmadik pedig Jakkalberry lett. A futam két favoritja, a francia Americain és Dunaden csak a középmezőnyben (11. ill. 14. helyen)  végzett. Sőt, a fogadóirodák által hét legesélyesebbnek tartott ló közül egy sem ért be az első négy közé. 

Viktória állam fogadóirodájában a legnépszerűbb egzotikus fogadás a hármasbefutó volt, ahol az első három befutót kell megnevezni a helyes sorrendben, 16,2 millió dolláros nyereményalapot generált, és 51.177 dollárt fizet azoknak a szerencséseknek, akik eltalálták a meglepetést okozó befutót.

 
Címkék: lóverseny,