Hay List súlyos térdsérülést szenvedett

2012-04-10
A háromszoros ausztrál Group 1 győztes Hay List súlyos térdsérülést szenvedett múlt héten, röviddel sikeres vastagbélműtétje után - azonban trénere John McNair korainak ítéli azt a széles körben elterjedt hírt, mely szerint a hatéves herélt karrierje végét jelenti a sérülés.

 

„Problémái vannak a térdével, de sokkal jobb az állapota ma, mint a múlt hét végén.” mondta  hétfőn McNair a The Daily Telegraph-nak. „Sok pletyka megjelent a lóval kapcsolatban, de határozottan idő előtti azt kijelenteni, hogy nem indul több versenyen.

„Három napja nem aludtam, de ma sokkal jobban érzem magam, hogy láttam, hogy egy kicsit jobban néz ki.” – mondta McNair a melbourn-i The Age-nek. „Megröntgeneztettük a térdét, és a felvételt elküldtük véleménykérésre a világ legjobb állatorvosaihoz. Most ezekre várunk, de [a ló jövőjét illető] döntést valószínűleg a következő pár napban meg fogjuk hozni.”

 

Hay List  - a szenzációs sprinter, akit a veretlen ausztrál szupersztár, Black Caviar gyakran beárnyékol - 2011-ben már kapott egy majdnem végzetes kólikás rohamot, melyből egy műtét után felépült, majd március 10-én, visszatérése utáni második rajtján, megnyerte a Lexus Newmarket Handicap-et (Aus-G1). 

Hay List karrierje során  több, mint 2,5 millió dollárt keresett - 23 versenyéből 15-öt megnyert, hatszor pedig második lett. A nyolcszoros group stakes nyertes Hay List, négy Group 1 futamon végzett második helyen Black Caviar mögött.  

 

Ha ez a sérülés még nem is jeleni Hay List karrierjének végét, a Royal Ascot-on való reményei sajnos bizonyára elszálltak. 

Címkék: lóverseny,