Havre De Grace magabiztos győzelemmel debütált

2012-03-19
Az Év Lova 1-20-as odds-szal, könnyű győzelemmel kezdte meg szombaton idei sorozatát a 150.000 dolláros New Orleans Ladies Stakes-en.

 

 

Az ötéves Havre De Grace kitűnő idővel (1p 42.79mp), négy és fél hosszal nyert riválisai előtt a 1 1/16 mérföldes távon – szinte meg sem izzadt.

 

Ezzel neki sikerült az, ami 2010-ben Rachel Alexandra-nak nem – az akkori Év Lova ugyanezen a versenyen vereséget szenvedett.

 

A Saint Liam kancát szokásos zsokéja, Ramon Dominguez lovagolta. Zsokéja, trénere Larry Jones és tulajdonosa Rick Porter is elégedett volt az ezen a versenyen nyújtott teljesítményével, mely az első volt azóta, hogy november 5-én negyedikként végzett a Breeders’ Cup Classic-on (G1).

 

Havre De Grace-t 2011-ben öt győzelemmel választották meg az Év Lovának, ebből három Grade 1 verseny volt. A gyönyörű kanca legközelebb előreláthatóan április 13-án, az Apple Blossom Grade 1 versenyen áll rajthoz Oaklawn-ban.

 

„Annyi nagy Grade 1 versenyt szeretnék nyerni, amennyit csak lehetséges.” - mondta a ló tulajdonosa, Rick Porter. „Biztos vagyok benne, hogy bármikor versenybe tud szállni a fiúkkal. Mindennél jobban szeretném, hogy egészségesen vigye végig a szezont, és úgy fusson, ahogy ma – így rengeteg versenyt megnyerhetünk. Jövőre pedig, hatévesként, ismét visszatérünk a Ladies Stakes-re.”

 

Havre De Grace eddigi karrierje során 16 futamából 9-et megnyert, 4-szer második lett, kétszer pedig harmadik, összesen 2.586.175 dollárnyi díjat söpört be.

 

 

 

Címkék: lóverseny,