Hatmeccses eltiltást kaptak a bundázó kézisek

Nikola Karabaticot és hat korábbi montpellier-i csapattársát egyformán hat-hat mérkőzésre eltiltotta a francia szövetség, mert fogadtak a saját mérkőzésükre.

 

A szövetség a keddi döntését azzal indokolta, hogy az olimpiai mellett világ- és Európa-bajnoki címeket is begyűjtött világsztár, illetve testvére Luka, továbbá a szintén ötkarikás aranyérmes Samuel Honrubia, valamint Mladen Bojinovic, Dragan Gajic, Primoz Prost és Issam Tej "közvetlenül, vagy közvetett módon fogadtak egy mérkőzés eredményére".

 

A szóban forgó találkozó a francia bajnokságot 2008 óta minden évben megnyerő Montpellier-nek a Cesson-Sévigné ellen tavaly májusi 12-én játszott összecsapása volt. Karabaticot és társait szeptember 23-án a rendőrség elő is állította, s ugyan még aznap elengedte őket, a nyomozás azóta is folyik korrupció és csalás gyanújával.

 

A májusi találkozóra összesen 87 880 euró értékben tettek fogadásokat, 40-szer többet, mint amennyit egy hasonló kézilabda-meccsre szoktak feltenni. A mérkőzést nagy meglepetésre 31-28-ra elveszítette az addigra a bajnoki címet már elnyerő Montpellier. A fogadók nyereményei pedig több mint 300 ezer euróra rúgtak.

 

Karabatic és a többi kézilabdázó tagadja bűnösségét.

 

Forrás: MTI