Hatalmas bukások és nyeremények a minden papírformát borító Kentucky Derby miatt

2022-05-16
Rich Strike csak azért került be a világ leghíresebb lóversenyére, mert egy másik ló visszalépett, mégis ő lett a győztes

 

Amikor egy 80-szoros nyereményszorzóval induló esélytelen ló nyeri meg a Kentucky Derby-t, kijelenthetjük, hogy sok fogadó ünnepelhette a győzelmét. Miután Rich Strike május hetedikén megdöbbentette a világot korszakos futásával, egy fogadó például 74.000 dollárt, azaz több mint 27 millió forintot nyert egy 5 dolláros trifecta fogadással.

 

Rich Strike a második legnagyobb nyereményszorzóval induló ló a Kentucky Derbyt valaha is megnyerő telivérek közül. Nála csak Donerail-t tartották esélytelenebbnek, mikor 1913-ban legyőzte Ten Pointot. Elképesztő történet az ő győzelme, pláne, ha még azt is hozzávesszük, hogy még a hét elején sem volt biztos, hogy Rich Strike egyáltalán indulhat a Derbyn. Tartalékként érkezett a futam helyszínére, és csak pénteken került a mezőnybe, miután Etheral Road megsérült.

 

Miután bejelentették, hogy Rich Strike indul Etheral Road helyett, senki nem várt tőle sokat. Nem véletlen – Rich Strike eddigi pályafutása során mindössze egyetlen győzelmet könyvelhetett el, és utolsó öt futamán egyszer sem végzett harmadik helynél előrébb.

 

Rich Strike a Kentucky Derbyn

 

Hihetetlen sikerének azonban nem mindenki örült, hiszen számos fogadó pont miatta bukta a pénzét. Például az egyik leghíresebb nagytétes fogadó, „Matrac Mack”, azaz Jim McIngvale, aki 2,6 millió dollárt, azaz úgy 954 millió forintot égetett el a Kentucky Derby napján. 

 

Nem sokkal a Kentucky Derby kezdete előtt ugyanis Matrac Mack 1,5 millió dolláros fogadást tett Epicenter győzelmére, aki azonban végül alulmaradt, és a második helyen végzett Rich Strike mögött. A Las Vegas Review-Journal szerint Mattress Mack összesen 2,6 millió dollárt veszített tétjeiből annak ellenére, hogy összességében majdnem 12 millió dollárt nyert.

 
Címkék: fogadás, lóverseny,