Harminc ironman teljesítését kezdte meg a komáromi Szőnyi Ferenc

2013-09-09
Ilyen versenyt eddig soha nem rendeztek még, az eddigi leghosszabb 20 ironman táv volt. A mostani alkalommal a célba érkezéshez összesen 114 kilométer úszást, 5400 kilométer kerékpározást és 1260 kilométer futást kell teljesíteni.

 A világon elsőként megrendezett, 30 ironmanes versenyen állt rajthoz a komáromi vasember, Szőnyi Ferenc. A táv naponta 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42 kilométer futás, mindez harminc napon át megismételve - tájékoztatta az MTI-t a versenyzőt támogató komáromi önkormányzat.

 

Az olaszországi Garda-tó mellett zajló versenyen 21-en rajtoltak el. A versenyzők a napi táv megtétele után pihenhetnek, de minden reggel fél nyolckor újra rajthoz kell állniuk. Aki az előző napot jól teljesítette, annak több ideje jut a regenerálódásra. A rendezők a napi időket összesítik, ebből alakul ki a végleges sorrend.

A napi eredmények a www.decaironman.com oldalon élőben követhetők, Szőnyi Ferenc szöveges beszámolóit a www.racemachine.blog.hu oldalon lehet megtalálni.

Szőnyi Ferenc 49 éves ultratriatlonista a hétköznapokban építési vállalkozóként dolgozik, négy gyermek édesapja. Számos versenye közül Mexikóban 2009-ben a tízszeres, 2010-ben a hússzoros ironman táv győztese. A tízszeres ironman alkalmával a világrekordot is megdöntötte.

2000-ben megdöntötte a 24 órás, és az 1000 kilométeres kerékpározás rekordját: 24 óra alatt 721 kilométer tekert, illetve 34 óra alatt teljesített ezer kilométert.

 

Forrás. MTI