Harmadosztályú focicsapatot támogat a Szerencsejáték Zrt

2014-10-30
Seszták Miklós városának focicsapata nemcsak stadiont kap, de már az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt is támogatja az egyesületet.

 

Azt már lassan megszoktuk, hogy az állami tulajdonú szerencsecég nem szűkmarkosodik Nyerges Zsolt csapataival, vagy éppen a Fradival kapcsolatban, azonban úgy tűnik a Szerencsejáték Zrt nem csinál presztízskérdést abból sem, hogy egy harmadosztályú focicsapat támogatójaként tűnjön fel. A cég szeptemberi szerződéseit tartalmazó lista szerint a Szerencsejáték Zrt ugyanis 15 millió forinttal támogatta Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának labdarúgó klubját. A szerződés tárgya közérdekű cél támogatása volt, és 2015. június 30-ig szól.

 

Az mfor kiemeli, hogy noha ez a 15 millió forint a kormány által focira eddig fordított összegek tükrében elenyészőnek tűnik, tekintve, hogy közel egymilliárd forintos stadiont is kap a 16 ezres kisváros, semmiképpen sem elhanyagolható ez az aprócska tétel sem. Az új, 920 millió forintból megvalósuló aréna fedett nézőteres, fűtött talajú és villanyvilágítással ellátott létesítmény lesz, melyben nemcsak NBI-es mérkőzéseket lehet majd rendezni, de akár Európa-liga selejtezők megrendezésére is alkalmas lesz. 

 

A vg.hu információi szerint a Szerencsejáték Zrt. egyébként a Magyar Természetjáró Szövetségnek is adományozott 35 millió forintot. A szövetség elnöke Garancsi István üzletember, aki  2007 óta a Videoton FC futballklub tulajdonosa is, a csapat meccsein pedig rendszeres látogató Orbán Viktor miniszterelnök.