Harmadik lett a hokiválogatott az EIHC tornán

2014-04-14
A magyar jégkorong-válogatott 4-0-ra kikapott a szlovén csapattól az egy hét múlva kezdődő, dél-koreai divízió I/A világbajnokságra készülő két együttes budapesti mérkőzésén, az EIHC torna keretében, így a harmadik helyen végzett.

 

Nagy iramban kezdődött a meccs, a komolyabb helyzetek a vendégek előtt adódtak. Némethet, majd Bartalist is kiállították, ám Hetényi remekül védett. Ahogy kiegészült a magyar csapat, felpörgött és emberelőnybe került, azonban ziccer nélkül telt el a két perc. A későbbiekben is inkább mezőnyjáték folyt a pályán. A második harmadban is főként a védekezéssel törődtek a csapatok, majd a 30. percben a rosszul helyezkedő védők között az emberhátrányban lévő vendégektől Razingar kilépett, és Hetényit elfektetve csúsztatott a kapuba. Volt esély az egyenlítésre, azonban a "félidőben" beálló Hocevar védte a kísérleteket. A záró játékrész is magyar emberelőnnyel indult, és szlovén góllal folytatódott. Music üresen maradt a magyar kapu előtt, és nem hibázott. Később Mursak - aki megfordult az NHL-ben is, jelenleg pedig az orosz profiligában játszik - létszámfölényben bombázott a jobb felső sarokba. Kovács szépíthetett volna gyorsan, ám a félig üres kapu mellé helyezett. Kisebb verekedés is színesítette az összecsapást, majd Leber állította be a 4-0-s végeredményt.

 

Rich Chernomaz szövetségi kapitány a meccs után közölte, a mérkőzés feléig jól játszottak, és egyenrangú ellenfelek voltak.  "Aztán ahogy elkezdtünk előbb fejben, aztán fizikailag fáradni, sorra jöttek a hibák, és a szlovénok ezt megbüntették" - vélekedett. Páran nem tudták megismételni azt a teljesítményt, amelyet szombaton az osztrákok ellen nyújtottak. A csapat kemény héten van túl, és éppen egy hetünk van még a vb-ig. "A védelmet meg kell erősíteni, és keményebb játékot várok" - tette hozzá.

 

A kanadai szakember az eredeti tervekkel ellentétben nem jelölte ki egyből a torna után a vb-csapatát, amely hétfőn utazik el a Szöul mellett Gojangba. erre később kerül sor, miután beszélt segítőivel.

 

Eredmény:

Szlovénia-Magyarország 4-0 (0-0, 1-0, 3-0)

gól: Razingar (30.), Music (45.), Mursak (52.), Leber (58.)

 

Csütörtökön játszották Bécsben:

Szlovénia-Ausztria 3-2, hosszabbítás után

 

Szombaton játszották Budapesten:

Ausztria-Magyarország 5-4, szétlövés után

 

A végeredmény:

1. Szlovénia 5 pont

2. Ausztria 3

3. Magyarország 1

 

Forrás: MTI

Címkék: jégkorong,