Hamarosan megszületnek Overdose első csikói

2015-01-09
Overdose többéves versenyzői múlt után vált fedezőménné, az első utódok 2017-2018-tól versenyezhetnek, az eredmények akkortól lesznek mérhetők.

 

Hamarosan világra jönnek az egykori magyar versenyló, Overdose első kiscsikói – olvasható a keddi Napi Gazdaságban. Bérci Balázs, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok ügyvezető igazgatója közölte: a legutóbbi, decemberi hírek szerint 38 csikó születése várható. Az első Overdose-utódok 2017-2018-tól versenyezhetnek, az eredmények akkortól lesznek mérhetők.

 

Overdose többéves versenyzői múlt után 2014 tavaszán költözött át a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára, ahol fedezőménként kezdte meg új karrierjét – írta a lap. Az egykori versenyló feladata, hogy feljavítsa az angoltelivér-állomány minőségét. 

 

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok szerződéses viszonyban bérli a lovat a tulajdonostól, az Overdose Vagyonkezelő Kft.-től. A megállapodás szerint tíz kancát ingyenesen fedezhetett Overdose a bábolnai ménesben. Ugyanakkor harmadik személy tulajdonában lévő kancákat is fedeztethetnek vele, ennek díja magyar tulajdonos esetében nettó egymillió forint, amiből jelentős kedvezményt adnak a nagyon jó, különleges adottságú kancák esetében. 

 

Overdose várhatóan az idén még Dióspusztán marad, 2015 után pedig Németországban folytatja életét fedezőménként. A kilencéves ló tenyészállatként 22-23 éves koráig is aktív maradhat – írta a Napi Gazdaság.

 

Forrás: MTI

Címkék: lóverseny,