Hamarosan 27 billiót érhet a globális online szerencsejáték piac

2019-08-14
Az online szerencsejáték piac folyamatosan növekszik – a legújabb előrejelzések szerint öt éven belül várhatóan eléri a 94 milliárd dollárt, azaz a 27.000.000.000.000 forintot.

 

A Zion Market Research szerint, konzervatív adatok alapján a globális online szerencsejáték-piac öt év alatt elérheti a 94,4 milliárd dollárt (két évvel ezelőtt még „csak” 45,8 milliárd dollárt vetítettek előre). Ez 10,9%-os összetett éves növekedési rátát (CAGR) jelent a 2018-2024 közötti időszakban.

 

„A jelentés átlátható képet nyújt az online szerencsejáték és fogadási piacról. Tartalmaz egy részletes versenyhelyzet jelentést az online szerencsejáték- és fogadási piacon működő vezető szolgáltatókról. Az online szerencsejáték- és fogadási piac versenyképességének megértése érdekében a Porter-féle öt erő elemzést is elkészítettük. A tanulmány magában foglalja a piac vonzerejének elemzését, amelyben a játék formáját, alkotóelemeit és a regionális szegmenseket piaci méretük, növekedési ütemük és általános vonzerejük alapján viszonyítjuk. ” – nyilatkozta a Zion szóvivője.

 

A növekedés nagy része a legális regionális piacoknak tudható be Európa-szerte, ideértve az olyan országokat, mint Lengyelország, Málta, a Cseh Köztársaság, Franciaország és a többi, valamint az ázsiai-csendes-óceáni térséget. A internet-hozzáférés globális növekedése szintén megkönnyíti az online szerencsejátékok növekedését: 2016-ban a világ népességének körülbelül 46% -a fért hozzá a világhálóhoz. Ez 2,5% -kal haladta meg az előző évet.

 

Az online szerencsejátékok jövőbeni növekedését a kriptovaluták elfogadása is mozgatni fogja. A Zion azt állítja: „2017 elején a kriptovaluták teljes értéke körülbelül 17,7 milliárd USD volt, és ez az előrejelzések szerint az elkövetkező 5 évben növekedni fog. Így a kriptovaluták használata az online szerencsejátékokban várhatóan növekedni fog a becsült időszakban.”

 

A legnagyobb növekedési szegmens várhatóan Európa lesz, a kontinensen egyre inkább jellemző legalizációnak köszönhetően. Spanyolország, Franciaország, Olaszország és mások csatlakoztak vagy csatlakoznak a piachoz, elősegítve egy hatalmas szerencsejáték-játékosállomány létrehozását. Az ázsiai-csendes-óceáni térség, valamint Latin-Amerika is az európai szinthez közel fejlődik.