Győzelemmel kezdtük a hokivébét

2013-04-15
A magyar jégkorong-válogatott két góllal verte Nagy-Britanniát a budapesti divízió I-es világbajnokság nyitónapján.

 

A hazaiak végig nagy mezőnyfölényben voltak, ám egészen a 23. percig a vendégek vezettek egy szerencsés góllal, és a 37. percig tartották a döntetlent. A záró játékrészben pedig - az egy év kihagyás után visszatérő Szuper Levente nagy mentését követően - Sikorcin Ladislav végleg eldöntötte a három pont sorsát. A magyarok hétfőn az olaszokkal szemben alulmaradt dél-koreaiakkal találkoznak.

 

az 1. forduló eredményei:

Magyarország - Nagy-Britannia 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)

gól: Nagy G. (23.), Vas M. (29.), Ladányi (37.), Sikorcin (52.), illetve D. Phillips (17.), Shields (31.)

 

A kapuban Szuper Levente kezdett, aki az elmúlt idényt kihagyta, ám így is meggyőzte Chernomaz kapitányt, hogy első számú kapusként számítson rá.

 

Az első harmadban nagy mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, sok volt a lövés, a testjáték, Murphy azonban mindent védett, ugyanakkor David Phillips távoli lövése Szuper lábvédői között utat talált. A folytatásban sikerült gyorsan egyenlíteni Nagy Gergő kapáslövésével. Maradt a nyomás, Vas Márton egy kipattanót értékesített, ezzel már a magyaroknál volt az előny. Szirányi kiállítását góllal büntette a brit gárda, ám ezzel sem tört meg a lendület, mert előbb Ladányi, majd később Vas János talált be. Utóbbi gólját végül rúgó mozdulat miatt nem adták meg. A harmadik harmadban főleg az ellentámadásokra játszott a magyar csapat. Az 52. percben Szuper védett óriásit, és a kontrát követően Sikorcin lőtt hatalmas gólt. A hajrában sok volt a kiállítás, az utolsó perceket végig támadták a britek, de nem sikerült gólt szerezniük.

 

Rich Chernomaz szövetségi kapitány:

"Nagyon nehéz volt a kezdés, nagy volt az elvárás a játékosokkal szemben a jó rajt miatt. Az elején még nem mentek be a helyzetek, de végig ragaszkodtunk a taktikánkhoz, és ez eredményre vezetett. Büszke vagyok a csapatomra, és külön köszönet a világ legnagyszerűbb szurkolótáborának." 

 

korábban:

Olaszország - Koreai Köztársaság 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

gól: Koster (5.), Borrelli (23., 39.), Marchetti (54.)

 

Kazahsztán-Japán 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

gól: Szavenkov (18.), Romanov (26., 59.), Alekszandrov (40.), Zsajlaujov (56.), illetve Tanaka (13.), Kavaj (29.)

 

Forrás: MTI

 

Címkék: jégkorong,