Gyarmati Panka 11. az amerikai hódeszkás GP-n

2014-01-10
A szocsi olimpiai kvótáért küzdő Gyarmati Panka a 11. helyen zárta a hódeszkások Breckenridge-ben zajló amerikai Grand Prix-versenyét slopestyle (akadályverseny) kategóriában.

 

A 20 éves sportoló menedzsmentjének pénteki tájékoztatása szerint Gyarmati a nyolcas döntőbe ugyan nem tudta beverekedni magát, de a selejtezőben 15 riválisát is megelőzte, produkciójára 60,20 pontot kapott a bíráktól. A nyolcadik helyhez további 12 pontra lett volna szüksége.

 

Gyarmati jelenleg a 28. a női világranglistán, s két helyre van attól, hogy megszerezze az ötkarikás indulási jogot. A legsikeresebb magyar hódeszkás előtt hat amerikai található a rangsorban, de egy nemzetet maximum négyen képviselhetnek Szocsiban. A végleges indulási sorrend január 19-én, a kanadai Stonehamben sorra kerülő kvalifikációs világkupán dől el.

 

"Az edzőm célja az volt, hogy a legfontosabb megméretés előtt, nyomás nélkül versenyezzek nagyon erős riválisok ellen" - nyilatkozta Gyarmati, s hozzátette, az amerikaiaknak ez az olimpiai kvalifikációs versenyük, ezért különösen örül a 11. helynek, mivel a legjobbakat felvonultató mezőnyben érte el.

 

Forrás: MTI

Címkék: téli sportok,