Lóverseny tipp: Gróf Széchenyi István Emlékverseny - újra!!

Múlt hétvégén a vesztegzár miatt elmaradt a Gróf Széchenyi István Emlékverseny, a hároméves és idősebb telivérek versenye. Nézzük a nevezők módosult listáját.

  

A nevezések alapján, bátran állítható, hogy az idei szezon egyik legjobb versenyének lehetnek szemtanúi mindazok, akik vasárnap kilátogatnak a budapesti versenypályára. A Listed besorolású Gróf Széchenyi István Emlékversenyben ugyanis, a gyengébbik nem jó néhány kiválósága starthoz áll. A kancák 2000 méteren szállnak harcba az 1,5 millió forintos első díjért.

A múlt heti, elmaradt verseny induló listájához képest 5 lovat hiányolhatunk; nem lesz ott a rajtnál Amidala, Tábortűz, Tormenta, Completta, és Finálé, új induló viszont Yucca.

 

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny mezőnye:

 

High Season (6 éves) A mezőny korelnöke. Augusztus közepe óta nem indult versenyben. A Gödi Díjban ötödik lett, habár nem sokkal maradt le a nyertestől. Papíron nincs könnyű helyzetben. 

 

Choir Solo (5 éves) Már a Megnyitó versenyben talpon volt. Idei legjobb eredménye a Buccaneer Díjban elért második helyezés, amit egy kiló híján ismételt a Gödi Díjban. Utoljára az Imperiál Díjban láthattuk, ahol sereghajtóként zárt. Aktuális ellenfelei közt, talán több keresnivalója lehet. 

 

Footsie (5 éves) 2012-ben már tizenegyedik alkalommal áll majd starthoz. A Vidékfejlesztési Miniszter díjában harmadik helyezett (holtversenyben Szamócával), a Kincsem Park Díjában pedig második, de hat hosszt kapott, az ott győztes Gipsy Dreem-től.

 

Love Craft (5 éves) Legutóbb a II. kategóriás Gödi Díjban versenyzett, és nyert. Akkor Choir Solo-t, Footsie-t, Jessie-t és High Season-t is verte. A mezőny első felébe várjuk.

 

Szamóca (5 éves) Április eleje óta talpon van, s rendre hűségesen teljesít. Mindez, öt dobogós pozíciót eredményezett a tulajdonos, ESDE Bt. számára, habár győzelmet még nem ünnepelhettek. A kanca egyaránt harmadik lett az Igazgatósági Díjban, a Bábolnai Díjban, a Dióspusztai Díjban, és a Vidékfejlesztési Miniszter Díjában, míg utoljára negyedik a Szent István Díjban. Közeli sansz, akit az élmezőnybe várunk. A kombinációs játékokból nem lehet kihagyni.

 

Jessie (4 éves) Rapszodikus teljesítményt nyújt. A Gödi Díjban viszonylag magas (61,5-es) formát számoltak neki a hendikepperek, ennek ellenére csak javulással számít. 

 

Lacis Whip (4 éves) Nehéz bármi jót írni az egykori Szent László Díj győztesről, aki inkább csak árnyéka régi önmagának. Szélső esélyt képvisel.

 

Yucca (4 éves) A szlovák tréningből ékező kanca utolsó versenyében negyedik helyen ért célba, míg előtte erősebb mezőnyben második lett. Nagy kérdés, mire lehet képes ebben a mezőnyben?

 

Gipsy Dream (3 éves) A Bih-Ma Kft lova utónevezéssel került a Kancadíj résztvevői közé, de csak a mezőny legvégén ért célba. Az I. kategóriás Istvántelki Díjban közeli negyedik lett, majd kissé váratlanul, imponáló fölénnyel győzött az 1800 méteres Kincsem Park Díjában többek között a most is indulónak jelentett Footsie előtt. 

 

Seperate Opinion (3 éves) A Central Racing istálló kancája kétévesen nem versenyzett, és idén is csak viszonylag későn mutatkozott be. Első versenyében hatodik, kipróbáltak lovak ellenében, majd biztosan nyerte az Erzsébet Királyné Díját Completta előtt. A Kancadíjban fordított sorrend született, azaz Seperate Opinion „csak” második. Három héttel ezelőtt az év meglepetését okozva megnyerte a szlovákok Kancadíját, ritkán látható finist produkálva. A régió legjobb hároméves kancáit felvonultató viadal befutójára utolsóként fordult, de végül mindenkit „leterített”.

 

Színarany (3 éves) Két pénzdíjas helyezést követően a Kancadíjban hatodikként végzett, majd győzött egy gyengébb lovakból álló mezőnyben. Legutóbb a Magyar Háromévesek Nagydíjában láthattuk, ahol kisebb meglepetésre bronzérmet szerzett.

 

Viva La Diva (3 éves) A szezon kezdetén értékes harmadik helyezett idősebb lovak között a Sütvényi Díjban, azt követően győzni tudott  a hároméves kancák mérföldes futamában, a Hazafi Díjban. Májusban és júniusban egyaránt Pozsonyban futott. Előbb dobogós, majd ötödik helyezett. Egyedüli kancaként indult a 90. Magyar Derbyben, mely versenyben hatodik lett. A Kancadíjban sérülés miatt nem vett részt, de az elmúlt vasárnap biztosan nyerte a BBAG Baden-Baden Díjat (igaz 1400 méteren). Ha nem fáradt, a favoritok egyik legfőbb kihívója lehet.