Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers: Jön a második felvonás

2018-06-03
A NBA fináléjának első találkozóját majdnem behúzta a Cavs, de egy banánhéjon elcsúszott James és csapata. Nem valószínű, hogy a Warriors a 2. meccsen nem teszi oda magát még ennél is jobban, és senki sem játszik majd átlagon felülit a kulcsemberek közül, vagy valaki a padról.

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers

Online sportfogadás tipp: Warriors pontjai 113,5 felett

Unibet odds: 1.89

Kezdés: hétfő, 02:00

 

Az első meccsen LeBron extrát játszott, 51 pontot szórt a Warriros ellen, de ez sem volt elég. A Cavs egy hosszabbítást csikart ki, azt viszont a GSW nagyon könnyedén nyerte, így 124-114 lett a végeredmény a ráadással. Kevin Love sem játszott rosszul, a 21 pont és a 13 lepattanó rossznak semmiképp sem nevezhető, mindössze nem elég egy olyan csapat ellen, mint a Golden State. Ide extra kell, méghozzá 2-3 játékostól, mert azt nagyjából már evidenciaként kezeljük, hogy James dob minimum 40 pontot, szed 8-10 pattanót, kioszt ugyanennyi gólpasszt, labdákat szerez, blokkolgat, és bíztatja a társakat.

Ahogy az várható volt, a Cavs több lepattanót szerzett, méghozzá 15-tel, ez hozta magával, hogy több mezőnykísérlete volt 9-cel, a meccsel mégis 10 ponttal a Warriors nyerte. Nem nehéz kitalálni, jobb százalékkal dobott, mint az ellenfél. Kettesek, hármasok, büntetők, mindet a Warriors dobta jobban.

Ami a Cavsnek fájhatott, az az, hogy nagyon közel voltak a győzelemhez, ha Hill büntetőjének pattanóját JR visszateszi, és beesik, akkor nyerhetett volna a Cavaliers. Szegény James nem hitte el, hogy társa gyűrűre sem néz, miközben volt rá 3-4 másodperce...

A Warriorsban tehát senki sem játszott extrát, de egyik húzóember sem betlizett. Egy jó átlagos játékkal sikerült behúzni a meccset, de a folytatásban ennél azért több kell. A mi tippünk, hogy többet is nyújt majd a hazai csapat. Megvan a vezetés, megvan az első győzelem. Nem szabad azt eljátszani, amit a Houston ellen, hogy az első megnyert meccs után jön egy kis lazítás.

Thompson vélhetően pályára lép, így a triplazáportól semmi sem mentheti meg James-éket. Ha Thompson játszik, akkor valószínűleg játékideje nem lesz limitálva. Valószínű, hogy Durant sem áll meg egy bedobott triplánál. Az első meccsen hetet is rádobott kintről, de csak egy esett be. Ha dob mondjuk egy 3/7-et, ami neki tényleg egy átlag, akkor máris ott vagyunk, hogy majdnem meg is van a 113 pont. Az első meccsen Klay Thompson sem annyit játszott, mint szokott, Green is elvállalt egy-két olyan dobást, ami nem sajátja. Egyébként pedig a triplákat csak Durant dobta átlag alatt, de mezőnyből azért Curry és Thompson is hibázgatott.

Védekezésben a Cavstől olyan nagy javulást nem várhatunk, Love, JR vagy Korver sem elit védő, James pedig nem feltétlenül fog belemenni kétes szituációkba, mert ha személyik miatt a padra kényszerül, az egyet jelent a Cavs vereségével. A mi tippünk, hogy a GSW egy fokozattal följebb kapcsol, Durant jobban dob kintről, és lesz még egy-két olyan tripla is, ami mindenképp az extra kategóriába tartozik. Olyan félpályás a dudaszó pillanatában, mint amilyet Curry szórt a második negyed végén.

Címkék: sportfogadás, tipp,