George Clooney beköltözik a Fehér Házba újdonsült feleségével?

2014-10-02
A William Hill fogadóiroda oddsmesterei úgy vélik, hogy a sármos színész már az elnökválasztásra készül, és hétvégi házasságával is a jövendő szavazói számára szeretne vonzóbbnak tűnni.

 

A legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill az óriási fogadói roham hatására kénytelen volt felezni a Clooney nyereményszorzóját arra az esetre, ha ő lenne az Egyesült Államok következő elnöke. 

 

A fogadóiroda eredetileg 200/1 oddsszot kínált a színészre, aki a hét végén egy 3,7 milliárd forintba kerülő esküvő keretében vette feleségül a neves, emberjogi ügyvédnőt, Amal Alamuddin-t. 

 

A William Hill most felére, 100/1-re csökkentette a szorzót, és arra számít, hogy a közeljövőben óriási fogadások fognak érkezni, hiszen az 53 éves színész házassága révén még vonzóbbá vált az amerikai szavazók számára. 

 

 

„Eredetileg a móka kedvéért csináltuk az esküvő miatt” – nyilatkozta Rupert Adams, a William Hill szóvivője. „De az emberek komolyan vették, úgyhogy csökkentenünk kellett az árat. Hat számjegyű összegre számítunk a következő héten. A britek szerint Amerikában egy egyedülálló férfit nem szavaznának be a Fehér Házba, de Clooney-nak most már mindene megvan, ami az elnökséghez kellhet. Most már igazi versenyző. George Clooney nem csak Egyesült Államokban, hanem az egész világon az egyik legismertebb arcnak számít, és ha úgy döntene, hogy indul az elnöki székért, rengeteg szavazóra számíthatna.”

 

Clooney – a rendíthetetlen emberjogi aktivista, akit 2012-ben le is tartóztatták, mikor Szudán ellen tiltakozott – korábban úgy nyilatkozott, hogy nem indul az elnökségért. A demokratákat támogató színész számára nem ismeretlenek az elnöki kampánnyal járó sötét ügyletek, hiszen az általa rendezett Hatalom árnyékában című politikai thriller pont ezt a témát járta körbe.

 

2011-ben a velencei filmfesztiválon azt mondta, hogy azok a bajok, amivel Barack Obama volt kénytelen szembesülni azóta, hogy 2009-ben elfoglalta az elnöki széket, távol tartják őt a politikától. „Miért vállalná valaki is ezt önként magára? Nagyon jó szakmám van. Tehát nem érdekel.” – mondta.

 

Egyébként nem Clooney az egyetlen híresség, akit a William Hill felvett az elnökségért indulók listájára. William Hill jelenleg 250/1-gyel, Lady Gaga és Tiger Woods pedig 500/1-gyel fogadható jelenleg.

 
Címkék: fogadás,