Frankel visszatért!

Frankel briliáns formát mutatva győzött idei első versenyén szombaton a LT Lockinge Stakes-en Newbury-ben - könnyedén verte régi riválisát, Excelebration-t.

 

Nagy nap volt ez Prince Khalid Abdullah telivére számára, hiszen ez volt az első versenye négyévesként, mindenki a visszatérésére várt. Nem okozott csalódást sem rajongóinak, sem trénerének, Sir Henry Cecil-nek, hiszen utcahosszal verte Excelebration-t, és a harmadikként befutó Dubawi Gold-ot. Karrierje során eddig 10 versenyen futott, és továbbra is veretlen…

„Különbözik minden más lótól, akin valaha is ültem, és akin valószínűleg valaha is fogok.” mondta elragadtatva zsokéja, Tom Queally.

Frankel már a szombati győzelme előtt is a világ legmagasabbra értékelt lova volt, utána pedig karrierje legmagasabb OR értékelését, kapta: 136-ot.

 

Ezek után persze mindenki azt kérdezgeti, hogy mi lesz a következő állomás Frankel számára. Nevezve van a Royal Ascot-ra, de még kérdéses, hogy ugyanezen a távon indul-e a Queen Anne-n, vagy felmegy a 1m2f-re a Prince of Wales's-en.

  

 
Címkék: lóverseny,