Frankel nem indul a Breeders’ Cup-on

2012-04-03
Sir Henry Cecil kidolgozta a világ legjobb versenylovának tartott, a 2011-es európai Év Lova díjazott Frankel versenynaptárát, melyből kiderül, hogy hiába várják a csodalovat az amerikaiak a Breeders’ Cup-ra.


Cecil, a Khalid Abdullah tulajdonában lévő briliáns Galileo mén trénere, egy hétfői sajtótájékoztatón megerősítette, hogy Frankel idei első versenye május 19-én lesz a JLT Lockinge Stakes-en, Newbury-ben.

Utolsó futama vagy a Qipco Champion Stakes, vagy az ugyanazon a napon megrendezésre kerülő Queen Elizabeth II Stakes lesz az Ascot-on októberben. Cecil nincs meggyőződve arról, hogy a Breeders’ Cup-on indulni fognak: „Még nem zártuk ki teljesen a Breeders’ Cup lehetőségét” – mondta.


A sajtótájékoztatón Cecil azt is elmondta, hogy a hétéves Twice Over ebben az idényben még edzésben marad, azonban „azt gondolom, az év végén jó eséllyel visszavonul.” 

Frankel hároméves öccse, Noble Mission, aki tavalyi egyetlen futamán második lett, a Newmarket’s Craven-en kezdi meg a 2012-es szezonját ebben a hónapban.


Címkék: lóverseny,