Frankel indul a szombati Lockinge Stakes-en

2012-05-15
A világ legmagasabbra értékelt lova, Frankel május 19-én 8 kihívóval néz szembe első szereplésén négyévesként, a JLT Lockinge Stakes-en Newbury-ben.

 

Sir Henry Cecil szupersztárja, a világ jelenleg legmagasabbra értékelt lova, aki kilenc verseny óta nem talált legyőzőre, múlt hónapban sérülést szenvedett, azonban most készen áll rég áhított első négyéves szereplésére.

 

Rajtgépbe áll istállótársa, és megszokott edzőtársa, Bullet Train is, aki pacemaker-ként lesz jelen. A legnagyobb veszélyt talán Aidan O’Brien trenírozottja, a Gladness Stakes nyerő Excelebration jelenti Frankel-re nézve (akit tavaly, még Marco Botti keze alatt, háromszor megvert Frankel).

“Jól van. Nagyon relaxált, és elég jó ahhoz, hogy rajthoz álljon. Marco Botti jó munkát végzett vele, de most egy évvel idősebb, és megerősödött. Érdekes lesz összeengedni Frankel-lel, és ha ismeri az Achilles sarkát, árulja el!” – mondta O’Brien.

 

O’Brien többszörös Group 1 győztesét, So You Think-et is nevezte, de nagyon valószínűtlen, hogy valóban futni fog.  „Pihentettük egy kicsit Dubai után, és kicsit tovább várunk vele”, mondta a tréner. „Valószínűleg a Tattersalls Gold Cup-on fog futni Curragh-ban, május 27-én.”

 

A Ballydoyle csapat harmadik nevezettje Windsor Palace, aki legutóbbi futamát, a Mooresbridge Stakes-t megnyerte.

 

Richard Hannon champion tréner, Dubawi Gold-ot és Strong Suit-ot nevezte, Charlie Hills-pedig a Haydock győztes Red Jazz-t, és Ransom Note-ot.

 
Címkék: lóverseny,