Frankel az Év Lova Európában

2012-11-14
Frankel az első, akit két egymást követő évben is az Év Lovának választottak a legjobb versenylovakat díjazó Cartier Awards-on.

 

Az 1991-ben alapított Cartier díjakat a versenyszezonban elért pontok, és a szakújságírók szavazatai alapján osztják ki minden évben. 

Sir Henry Cecil szupersztárja 14 versenyen keresztül tartani tudta veretlenségét, és így vonult vissza múlt hónapban a Champion Stakes-en való győzelme után. A fantasztikus mén mindhárom versenyévadjában Cartier champion volt, 2010-ben a Juvenile Colt díjat, majd 2011-ben a Champion Hároméves és Év Lova díjat nyerte el. Idén az Év Lova díj mellett ő kapta a háromévesnél idősebb championok díját is, és ezzel már rekorddöntő 5 Cartier díjat őrizhetnek tulajdonosai.

Nem csak Frankel-t, hanem csapatát is díjazták a tegnap este, Londonban megrendezett díjátadó ünnepségen, Teddy Grimthorpe versenyigazgató kapta a Cartier/Daily Telegraph Award of Merit díjat. 

 

Legjobb háromévesként a 2000 Guineas és Derby győztes Camelot lépet Frankel patanyomába, a legjobb hároméves kanca pedig John Gosden champion tréner tanítványa, The Fugue lett. A 22 verseny óta veretlen ausztrál Black Caviar-t is díjazták, ő nyerte a Champion Sprinter díjat.

 

A Cartier Awards idei győztesei:

Az Év Lova: Frankel

Érdemrend: Frankel csapat

Champion kétéves kanca: Certify

Champion kétéves mén: Dawn Approach 

Champion hároméves mén: Camelot

Champion hároméves kanca: The Fugue

Champion idősebb: Frankel

Champion sprinter: Black Caviar

Champion stayer: Colour Vision

 
 
Címkék: lóverseny,